HZVV meer dan voetbal alleen

ZZVV maakt na rust achterstand goed tegen HZVV 2

ZZVV

Hoogeveen – HZVV 2 leek in het duel met derdeklasser ZZVV na twintig minuten op weg te gaan naar een verrassende zege na een 2-0 voorsprong. In de slotfase van de eerste helft werd ZZVV beter en bepaalde het vlak voor rust de ruststand op 2-1. Na rust bracht trainer Slender vijf basisspelers in de ploeg, waarna de gasten uitliepen naar een 2-4 zege, terwijl de overwinning gezien het aantal kansen veel hoger had kunnen uitvallen.

In het eerste half uur was HZVV 2 de veel betere ploeg. De thuisclub schiep een overwicht en kreeg voldoende kansen de score te openen. ZZVV had het moeilijk en kwam nauwelijks onder de druk van HZVV 2 uit. Na kansen voor Mats Hoogeveen kwam de thuisploeg na twaalf minuten aan de leiding en daarbij hielp ZZVV een handje. Ger Luuk Pol speelde te kort terug op doelman Jelle Verburg, waarna Frank Leffers het leer onderschepte en de 1-0 liet aantekenen. HZVV 2 bleef de betere ploeg en werd dreigend via Collin Grim en Luc Timmerman, maar Verburg hield zijn ploeg overeind. ZZVV stelde daar een goede combinatie tegenover met Hanny Mehretab en Xander Adema, waarbij Mehretab vrij voor doelman Maiko Zwiep voorlangs schoot. Kort daarna bracht Yoshua Abrahams met een bekeken vrije bal de stand op 2-0. Tien minuten later kon ZZVV iets terug doen via Ger Luuk Pol na een afgeketst schot van Matthijs Capellen. Die treffer zorgde ervoor dat de wedstrijd kantelde en ZZVV miste enkele kansen om voor rust al de achterstand ongedaan te maken.

ZZVV-trainer Hans Slender wisselde na rust vijf spelers, waardoor de gasten met de gebruikelijke opstelling op jacht gingen naar de overwinning. Nadat ZZVV enkele kansen onbenut liet viel na dertien minuten de gelijkmaker en opnieuw was Ger Luuk Pol de doelpuntenmaker. ZZVV was in deze fase heer en meester en het wachten was op meer treffers van de geelzwarten. Na ruim een uur namen de bezoekers de leiding door een treffer van Sven Cazemier na een voorzet van Janou van Veen. Het overwicht van ZZVV leidde twintig minuten voor tijd tot de 2-4 eindstand via een doeltreffend afstandsschot van Julian Adema. Daarmee was de wedstrijd beslist. De thuisclub was vlak voor tijd nog dreigend door Damian Dekker, maar hij schoot over. HZVV 2 kon een uur dromen van een sensationele zege, maar de wissels van Slender deden de wedstrijd in het voordeel van de derdeklasser kantelen. ZZVV speelt zaterdag om de vijfde plaats tegen LTC en HZVV 2 strijdt om de zevende plaats met De Weide.

HZVV 2-ZZVV 2-4 (2-1)
12. Frank Leffers 1-0, 21. Yoshua Abrahams 2-0, 30. Ger Luuk Pol 2-1, 58. Ger Luuk Pol 2-2, 65. Sven Cazemier 2-3, 70. Julian Adema 2-4.
Scheidsrechter: Beenker.
HZVV 2: Zwiep; Scholing, Grim, F. Hoogeveen, Timmerman, de Vries, Kuik, de Jonge, Leffers, Abrahams, M. Hoogeveen. Wissels: Hooijer, Mulder, Kampinga, Dekker, van Goor.