HZVV meer dan voetbal alleen

OLVO
Op 13 april 1906 werd in Hoogeveen de Christelijke Gymnastiek Vereniging Olympia opgericht. Deze vereniging krijgt in 1934 een aparte voetbalafdeling die tot 8 augustus 1949 onder de naam OLVO (Olympia Voetbal) en vanaf 1 augustus 1949 een zelfstandige vereniging wordt die verder gaat onder de naam H.Z.V.V. (Hoogeveense Zaterdag Voetbal Vereniging).

HZVV
De oprichtingsdatum die door de KNVB werd geregistreerd is 20 mei 1940 en tevens was het de KNVB die bepaalde dat de vereniging in het vervolg door het leven zou moeten gaan onder de naam HZVV. De vereniging had in haar eerste jaar zeventien leden. In 2014 heeft de commissie Klein de historie onderzocht en bleek dat HZVV enkele rechtsvoorgangers kende. Sindsdien is de officiële oprichtingsdatum bepaald op 5 december 1929.

HZVV heeft anno 2012 ca. 1100 leden en vrijwilligers en is daarmee één van de grotere verenigingen in het noorden van ons land. Het eerste heren elftal komt uit in de hoofdklasse C en het eerste vrouwenelftal speelt tweede klasse. HZVV speelt met ongeveer 54 teams in de veld- en zaalcompetities en daarnaast is er een actieve kaboutervoetbalafdeling waar de jongste jeugd gratis kan kennis maken met het voetbalspel.