HZVV meer dan voetbal alleen

ZZVV droomt een helft van bekerstunt

HZVV maakt achterstand na rust goed en bekert verder

Zuidwolde – In de rust droomde ZZVV bij een 2-1 voorsprong op HZVV nog van een enorme bekerstunt. Binnen vier minuten boog HZVV de achterstand om in een 2-3 voorsprong. Uiteindelijk won HZVV met 2-4, waarbij de toeschouwers genoten van enkele fantastische doelpunten.

Derdeklasser ZZVV liet 4e divisionist HZVV het spel maken en probeerde via snelle uitvallen  gevaarlijk te worden. In de eerste helft werkte deze defensieve spelstijl uitstekend. Zoals verwacht mocht worden werd het voornamelijk een wedstrijd op de helft van de thuisclub. Het gehavende HZVV, dat vijf spelers miste, had het voor rust erg moeilijk een gaatje te vinden in het overvolle strafschopgebied van ZZVV. Na twee minuten had Harry Bakker pech dat zijn schot tegen de lat ketste. Daarna bleef ZZVV gemakkelijk overeind en benutte zelf  na twintig minuten haar eerste kans, waardoor de verrassing compleet was. Na een voorzet van Wouter Marinus kopte Paul Bos de bal langs doelman Jari Hooijer in de touwen. De thuisclub kon niet lang genieten van de verrassende voorsprong, want zes minuten later benutte HZVV ook haar eerste kans. Na een knappe actie van Harry Bakker schoot Sander Dzemidzic van dichtbij binnen. HZVV kreeg moed door de gelijkmaker en ZZVV moest ver terug. Na een voorzet van Jorn Ballast miste ZZVV-doelman Twan de Weerd de bal, waarna die rakelings voorlangs rolde. HZVV domineerde de wedstrijd, maar kwam vlak voor rust opnieuw op achterstand. Justin Lambers leverde de bal halverwege de eigen helft zo in bij Nick Vredenborg, die van zo’n 45 meter het leer over de iets te ver voor zijn doel staande Hooijer heen knalde. Een wereldgoal. HZVV moest opnieuw in de achtervolging, maar voor rust kwam het niet verder dan een schot van Harry Bakker, dat gered werd door Twan de Weerd. De grote vraag was of ZZVV de voorsprong tot het einde vast zou kunnen houden, maar binnen vier minuten gaf HZVV al het vroege antwoord. Al na vijf minuten schoot Sander Dzemidzic in een vol strafschopgebied de bal langs De Weerd. Even later was Alex Zomer na een voorzet van Jan Hup dichtbij de 2-3, maar Twan de Weerd bracht redding. Vier minuten na de 2-2 lag nummer drie al achter de ZZVV-doelman. Een schitterende pass van Noah ten Brinke rondde Harry Bakker even fraai af met een bekeken lob. Het spelbeeld veranderde nauwelijks, maar veel risico’s namen de gasten niet. HZVV kreeg een paar kansen via Jesse van Dalen, maar een schot en een fraaie kopbal waren een prooi voor De Weerd. ZZVV werd zo nu en dan dreigend. Invaller Dave Padding claimde een strafschop na een val, maar arbiter Wieringa zag er niets in. Dezelfde Padding zag een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Tien minuten voor tijd viel de beslissing en opnieuw gebeurde dat door middel van een schitterende treffer. Invaller Tim Mulder lobde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied over doelman De Weerd in het doel. Daarmee voorkwam HZVV een blamage en bekert verder. ZZVV maakte een goede indruk en kan met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten.
HZVV-trainer Rick Mulder was ondanks de overwinning niet tevreden. “We maken het ons in deze wedstrijd weer onnodig moeilijk door goals weg te geven als er niets aan de hand is. Bij de eerste goal is er twee keer geen druk op de voorzet en bij de tweede goal leveren we de bal zo in de voeten van ZZVV bij de middenlijn en scoort ZZVV 2-1. Het lukt  ons niet om met een voorsprong te beginnen in de wedstrijd. Hierdoor blijft het stroperig in de wedstrijden die we spelen en helpen we tegenstanders zelf in het zadel. Ik vind dat we na de 2-3 weer te ver  terugzakken, de wedstrijd niet eerder beslissen en niet de mentaliteit tonen om er meer te maken. Dan is de gedachte: we doen het wel even, maar de situatie waarin we zitten in de competitie geeft niet het recht om zo te handelen. We moeten voor elke meter knokken en energie leveren.”

ZZVV-HZVV 2-4 (2-1)
21. Paul Bos 1-0, 27. Sander Dzemidzic 1-1, 36. Nick Vredenborg 2-1, 49. Sander Dzemidzic 2-2, 53. Harry Bakker 2-3, 81. Tim Mulder 2-4. Scheidsrechter: Wieringa. Toeschouwers: 400.
ZZVV: de Weerd; J. Adema, Dijkstra, Capellen, Leerdam; Vredenborg (74. Cazemier), Marinus, X. Adema;  Bos (74. Otten), Hulst (68. Padding), van Dijk.
HZVV: Hooijer; Lambers, Zomer, Manusiwa (79. Grim), Ballast; Valente, ten Brinke, Hup (59. Mulder); van Dalen (74. Kampinga), Dzemidzic, Bakker.

evt streamers: ‘We maken het ons weer onnodig moeilijk’