HZVV meer dan voetbal alleen

Willem Scholing overleden

overleden

Op 8 juni 2022 is op 81-jarige leeftijd Willem Scholing overleden. Hij was een fervent supporter van het eerste elftal van HZVV. Hij miste jarenlang nooit een wedstrijd van HZVV 1. De laatste jaren bezocht hij vrijwel alleen de thuiswedstrijden. Willem zat altijd vlak voor de omroepcabine op de tribune. Hij heeft de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen DETO op zaterdag 4 juni nog bezocht. Hij vertelde toen dat hij zich niet echt goed voelde en de afgelopen periode een aantal keren in het ziekenhuis was opgenomen. Hij was al jaren hartpatiënt. Op woensdag 8 juni werd hij in het winkelcentrum De Weide onwel en werd met een ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Daar overleed hij. Hij is donderdag 16 juni op begraafplaats Zevenberg in Fluitenberg begraven.

Willem werd geboren in 1941 in Hollandscheveld en verhuisde naar het Friese dorp Augustinusga. Hij trouwde 58 jaar geleden in Grootegast met Tiny Helmus. Later verhuisden ze naar Hoogeveen. Willem heeft zelf nooit gevoetbald, maar hij was wel een groot voetballiefhebber. Toen zijn zoon Bert bij HZVV ging voetballen en jaren in het eerste elftal speelde stond hij altijd langs de lijn. Hij was erg trots toen Bert hoofdtrainer werd van HZVV. Later was zoon Hans ook betrokken bij HZVV en speelden zijn kleinkinderen bij zijn geliefde club. Als het even mogelijk was, stond hij als geïnteresseerde toeschouwer en trotse grootvader langs de lijn. Willem was met volle overtuiging lid van HZVV Vrienden De Roodwitten. Hij kon het maar moeilijk begrijpen dat er leden waren die bedankten als lid. Hij mocht graag spelers beoordelen voor de verkiezing van speler van het jaar en deed dat zeer serieus. Tijdens de wedstrijd maakte hij vaak notities. Hij was bij thuiswedstrijden van het eerste elftal altijd in het supporterscafé te vinden en bezocht ook trouw de ledenvergaderingen.

Op 30 mei jl. vond een ledenvergadering van De Roodwitten plaats. Willem was lid van de kascommissie en controleerde op kundige wijze de financiële stukken. Hij zou die avond verslag doen, maar die dag werd hij plotseling opgenomen in het ziekenhuis. Hij zorgde via zijn zoon ervoor dat zijn positieve verslag toch bij het bestuur terecht kwam. HZVV Vrienden De Roodwitten verliest een zeer gewaardeerd lid en HZVV verliest een hartstochtelijk supporter.

We wensen de familie veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Bestuur HZVV Reinier de Boer (voorzitter HZVV Vrienden De Roodwitten)

Terug