HZVV meer dan voetbal alleen

WHC stopt zegereeks HZVV

“Een gelijkspel was een terechte afspiegeling geweest”

Hoogeveen – De goede serie van HZVV is na vijf gewonnen duels hardhandig gestopt door WHC. In een matige wedstrijd, waarbij aan beide kanten veel fout ging, wonnen de gasten met 1-2 na een 1-0 ruststand. WHC voetbalde iets gemakkelijker, maar HZVV verzuimde na 1-0 de wedstrijd te beslissen, want het kreeg in die fase enkele goede kansen. In een grimmige slotfase kreeg HZVV daarvoor de rekening gepresenteerd.

WHC, dat nog maar een keer had gewonnen, voetbalde vanaf het begin wat gemakkelijker en vond elkaar iets beter. In de eerste twintig minuten moest HZVV-doelman Xander Jager twee keer handelend optreden na kansen voor Jelle Post en Jurian van den Brink. Aan de andere kant was Milan Ronkes dichtbij een treffer, maar hij kopte naast. ,,WHC zakte heel ver in en we moesten zien dat we hun opgetrokken muur kapot speelden,” zegt HZVV-trainer Bram Freie. ,,Dit deden we bij vlagen aardig, maar in momenten waren we ook te slordig aan de bal, daardoor kon WHC enkele keren doorbreken.” Daarna speelde HZVV in een laag tempo de bal vaak op eigen helft rond, omdat het moeilijk een gaatje kon vinden in de verdedigingslinie van de gasten. Na een half uur lukte dat uitstekend, waarna Belan Zend Melik Ismail licht aantikte en arbiter Tulen naar de strafschopstip wees. ,,Dat was een geweldige aanval over veel schijven. De penalty was wat makkelijk gegeven,” geeft Freie toe. Sander Dzemidzic scoorde vanaf elf meter zijn negende treffer. Na die goal speelde HZVV beter en had voor rust de score kunnen verdubbelen, maar Sander Dzemidzic schoot in kansrijke positie over. HZVV mocht niet ontevreden zijn met de 1-0 ruststand.

Na rust golfde het spel op en neer en was Sander Dzemidzic dichtbij de 2-0, maar zijn kopbal werd gered door doelman Leon ter Wielen. Na een uur kwam HZVV goed weg toen Sargon Gouriye de bal langs Jager kopte, maar de HZVV-goalie haalde de bal net op tijd voor de doellijn weg. WHC was meer aan de bal, maar HZVV kreeg goede kansen op 2-0. Na een fraaie aanval mikte Dzemidzic op de lat. Na een pass van Lorenzo Valente schoot Melik Ismail net naast. Het laatste kwartier was grimmig en hectisch, waarbij van alles gebeurde en arbiter Luten het moeilijk had. ,,Wij gingen te veel mee in het spel van WHC en de scheidsrechter floot rommelig, dat ook niet mee hielp. Het was hectisch met veel discutabele momenten.” Een voorbeeld was het moment vlak voor de 1-1. ,,Yoran Popovic verdedigde mee en ineens floot de scheidsrechter voor een overtreding. Uit de beelden blijkt dat er geen sprake was van een overtreding. Dat juist die vrije trap op de lat ging en in de rebound werd ingeschoten was zuur.” In een grimmige sfeer met veel opstootjes pakte WHC in de laatste reguliere minuut de winst door een treffer van Sargon Gouriye. ,,Wederom discutabel, omdat er een overtreding van WHC aan vooraf ging.” In de tien minuten blessuretijd kreeg HZVV nog kansen, maar de gelijkmaker viel niet. ,,Alex Zomer werd vol in de rug gelopen, maar er werd niet gefloten voor een penalty, maar werd de bal aan WHC gegeven. Soms zit het mee en soms zit het tegen en dat was nu het geval. Een gelijkspel was een terechte afspiegeling geweest,” vindt Freie.

HZVV-WHC 1-2 (1-0)
33. Sander Dzemidzic 1-0 (strafschop), 82. Menno van der Worp 1-1, 90. Sargon Gouriye 1-2.
Scheidsrechter: Tulen.
Geel: Wijma, Valente, Steg, Hup, Riksman, Popovic (HZVV). Zend, van ’t Ende (WHC).
Rood: 90+4: Zomer (HZVV 2xgeel).
HZVV: Jager; Ballast (63. Zomer), Fernando, Riksman, Steg; Valente, Hup, Wijma; Ismail (80. Van Rooijen), Ronkes (80. Popovic), Dzemidzic.