HZVV meer dan voetbal alleen

Tim Mulder keert terug bij HZVV

Tim Mulder keert terug bij HZVV

Met de terugkeer van Tim Mulder (23) heeft HZVV de selectie voor komend seizoen rond. De linkspoot speelde de afgelopen seizoenen voor stadgenoot De Weide, waar hij een vaste waarde was in het elftal van Marcel Smid. Eerder werd bekend dat HZVV een akkoord had bereikt met spits Harry Bakker (FC Emmen O21).

Mulder en Bakker zijn de twee nieuwe gezichten in de selectie, die verder grotendeels intact is gebleven. Daardoor ligt er stevig fundament waarop verder kan worden gebouwd. Isaiah Eiromkui en Maurice Tinholt keren na de zomer niet terug in het rood-wit. Zij vervolgen hun carrière bij de Meppeler hoofdklasser Alcides.

Tim Mulder is een bekend gezicht bij HZVV. Hij speelde in de jeugdopleiding van de club en maakte al eerder deel uit van de eerste selectie. Ook stond hij regelmatig aan de aftrap bij een wedstrijd van de hoofdmacht, waarin hij vooral als middenvelder zijn kwaliteiten mocht etaleren. Tot een vaste basisplaats kwam het echter nooit, waardoor hij in 2020 de overstap maakte naar De Weide. ‘Ik wil graag veel speelminuten in een eerste elftal maken om mezelf verder te ontwikkelen’, verklaarde hij destijds zijn keuze. In die opzet is hij uitstekend geslaagd, waardoor hij nu vol vertrouwen voor een nieuwe kans gaat bij HZVV.

Met de terugkeer van Mulder heeft de club een multifunctionele speler in huis gehaald, die op meerdere posities uit de voeten kan. In eerste instantie zal hij richten op de linksbackpositie, maar de technische staf kan hem ook als middenvelder gebruiken. Mulder kan altijd terugvallen op zijn technische kwaliteiten en legt daarnaast veel energie in zijn spel. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de club blij is met zijn terugkeer. ‘Hij heeft een interessante ontwikkeling doorgemaakt’, zegt bestuurslid voetbalzaken Marcel Schoemaker. ‘Een voordeel is inderdaad dat hij op meerdere posities inzetbaar is. Daarnaast kent Tim de club en is het altijd fijn dat zulke jongens weer thuis komen.’

Terug