HZVV meer dan voetbal alleen

Ongelukkige nederlaag HZVV bij Eemdijk

vv eemdijk

Spakenburg – HZVV heeft de spanning voor de slotfase niet weg kunnen nemen in het uitduel bij Eemdijk. De ploeg van trainer Rick Mulder leed een ongelukkige 2-1 nederlaag, waarbij het de twee doelpunten onnodig weggaf. De ploeg heeft nog enkele punten nodig om veilig te zijn, want de afstand met een pd-plaats is met vier duels te spelen nog maar zes punten.

HZVV startte in de gebruikelijke opstelling van de afgelopen weken tegen Eemdijk dat de laatste weken enkele steken liet vallen. In de beginfase was het voornamelijk aftasten, waarbij er vooral sprake was van middenveldspel. Daarna kreeg Eemdijk enkele kansen, waarbij HZVV-doelman Rodney Rosink zijn ploeg op de been hield. HZVV kreeg geen echte kansen, maar zorgde zo nu en dan wel voor dreiging. Vlak voor rust kwam HZVV op een ongelukkige wijze op achterstand. Na een corner schoot Rick Blokhuis in, waarna de bal via de kluts en via Daan Wijma in het HZVV-doel verdween. Na rust maakte HZVV de achterstand al snel weer goed. Na een verre uittrap van HZVV-doelman Rodney Rosink verscheen Kelly Joao vrij voor Jeroen de Harder en de spits schoof het leer onder de goalie door. De wedstrijd ging daarna op en neer, maar net als vorige week werd onnodig balverlies op het middenveld HZVV fataal. Lorenzo Valente leed slordig balverlies, waarna Argjend Selimi Rosink passeerde. Dat was een fikse tegenvaller voor de gasten. Beide ploegen kregen daarna kansen. HZVV beklaagde zich bij de scheidsrechter toen Jesse van Dalen in het strafschopgebied neergelegd werd, maar er kwam geen terechte strafschop. In de slotfase gooide HZVV alles op de aanval en stuurde laatste man Alex Zomer mee naar voren. Het was pompen of verzuipen en het werd uiteindelijk het laatste, zodat de ploeg al drie duels niet tot winst kwam.

“In de eerste helft geven we een aantal kansen weg aan Eemdijk,” kijkt HZVV-trainer Rick Mulder terug. “Daar zitten ook kansen bij die we door persoonlijke keuzes zelf weggeven. We komen zelf niet echt tot kansen, maar we hebben wel dreiging. Helaas maken we een eigen goal door bij een corner ongelukkig op de rug van Daan Wijma te koppen. De tweede helft staat het goed en maken we vlot de 1-1. Het is meer gelijkwaardig, maar toch geven we via opnieuw ongelukkige persoonlijke keuzes de 2-1 weg. In de laatste fase hebben we alles of niets gespeeld en hebben we de mogelijkheden gehad om gelijk te maken. Helaas hebben we recht op een strafschop, maar die wordt niet gegeven. We hebben als team er alle aan gedaan een resultaat te halen. Een gelijkspel was een goede afspiegeling geweest. We zijn de laatste wedstrijden wat ongelukkig in wedstrijden. We blijven hard werken om het onze kant weer op te laten vallen.”