HZVV meer dan voetbal alleen

Old Stars HZVV en De Zorgzaak blijven aan elkaar verbonden

Zestigplussers willen door walking football gezond en fit blijven

Hoogeveen – HZVV Old Stars is sinds augustus 2015 een officiële afdeling van HZVV. De voetballende zestigplussers zijn met acht deelnemers begonnen en de nieuwste afdeling van HZVV is inmiddels uitgegroeid tot een enthousiaste groep van 25 personen. HZVV Old Stars vormt nog steeds een bloeiende tak van de Hoogeveense voetbalclub. De Zorgzaak en HZVV Old Stars zijn sterk met elkaar verbonden. Sinds de oprichting van de Old Stars is De Zorgzaak Hoogeveen de hoofdsponsor en die verbintenis blijft ook komend seizoen bestaan.

Met de afdeling Old Stars van HZVV gaat het goed. Er wordt elke woensdagmorgen van 10.00 uur tot 11.15 uur getraind op het hoofdveld. Het gaat ook voor een groot deel om de gezelligheid en vanaf 9.30 uur drinken de Old Stars gezamenlijk een kop koffie en praten na afloop gezellig na in de kantine. Naast leden en oud-leden van HZVV hebben zich ook niet-leden verbonden aan de Old Stars. Inmiddels kon het tweede vrouwelijke lid begroet worden. Het seizoen werd op 15 juni afgesloten, maar in de zomermaanden gaan enkele fanatieke wandelvoetballers door met de trainingen. Dat geeft wel aan hoe enthousiast de leden van de HZVV Old Stars zijn. Op 17 augustus begint officieel het nieuwe seizoen weer. Belangstellenden voor deze bloeiende tak van HZVV zijn vanaf 17 augustus elke woensdagmorgen vanaf 9.30 uur van harte welkom in de kantine van HZVV. Geïnteresseerde zestigplussers kunnen eerst een paar keer vrijblijvend meetrainen om daarna te beslissen of men blijft. HZVV is pionier in Drenthe en dit heeft andere verenigingen gestimuleerd ook een afdeling walking football op te richten. Er is zelfs een competitie. Het experiment van een heuse competitie met vier clubs krijgt komend seizoen een vervolg met acht deelnemende teams.

De HZVV Old Stars bereiden zich al weer voor op het nieuwe seizoen. Staand eerste van links: Marlies Bijl van De Zorgzaak. (foto: Roelof Olde)

De Zorgzaak
Sinds de oprichting van de afdeling Old Stars bij HZVV is De Zorgzaak Hoogeveen de hoofdsponsor. De Zorgzaak is bereid gevonden ook komend seizoen te sponsoren. Het is dan het achtste jaar dat De Zorgzaak de zestigplussers van HZVV Old Stars steunt. Dit geeft duidelijk aan dat de hoofdsponsor ook in deze bijzondere tijd vertrouwen heeft in het belang van Old Stars walking football en naast de vaste sponsoring hiervan ook de kleding blijft sponsoren. De sponsor en de Old Stars passen goed bij elkaar, omdat de grondbeginselen van beide hetzelfde zijn. De Zorgzaak biedt op basis van de pijlers Gezondheid, Gastvrijheid en Gemak de zorg van de toekomst aan. De bedoeling van de afdeling Old Stars is om ouderen te laten bewegen, zodat men op hoge leeftijd gezond en fit blijft. ,,Iedereen voelt zich beter en is gelukkiger wanneer hij of zij zich fit en gezond voelt,” zegt directeur Marlies Bijl van De Zorgzaak. ,,Veel bewegen zorgt voor gezondheidswinst, meer zelfvertrouwen en meer zelfstandigheid. Samen met de cliënt stellen wij een zorgplan op met de doelen waaraan de cliënt wil werken op het gebied van lichamelijk gezond & fit. Op onze woonlocaties krijgen onze cliënten een veelzijdig gezond- en fitheidsprogramma aangeboden waarin voeding en beweging centraal staan. Ook bij HZVV Old Stars is het doel ouderen meer te laten bewegen, zodat men zich gezond en fit blijft voelen. Een belangrijk punt is ook het sociale aspect, waardoor ouderen niet in een isolement leven, maar contact met anderen houden. Gastvrijheid is beleving en past heel goed bij ons en de voetballers. Bij de pijler gemak onderzoeken we bij iedere cliënt of er toepassingen zijn die het leven prettiger kunnen maken en die de zelfstandigheid kunnen bevorderen.” Bij de start van het nieuwe seizoen zorgt De Zorgzaak voor een gezondheidscheck voor de Old Stars.
Walking football kan een belangrijke rol spelen in het behoud van een sociaal netwerk. Het gaat veel verder dan alleen een balletje trappen. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. En dat blijkt ook uit de cijfers! De afgelopen jaren is Old Stars walking football uitgegroeid tot een bekende, populaire spelvorm in heel Nederland. De sport kent een explosieve groei in Nederland. In 2016 waren er 56 voetbalclubs, die een afdeling Old Stars hadden. Momenteel hebben al rond de tweehonderd Nederlandse clubs walking football.


 

Terug