HZVV meer dan voetbal alleen

Niels Prins nieuwe HZVV Dartmaster

Na een (corona) pauze van 2 jaar kon er bij HZVV eindelijk weer een darttoernooi gehouden worden. In de tot “Cockse Pijlties Palace” omgebouwde HZVV kantine werd op vrijdag 15 april door vele dartfanaten gedart om de felbegeerde vleesprijzen. Ondanks de concurrentie van FC Emmen die deze avond promotie naar de eredivisie kon afdwingen was het maximale aantal deelnemers van 44 al ver voor de bewuste avond bereikt.

Twee dagen voor aanvang werd onder goedkeuring van “notaris” Kat de loting verricht. Alle deelnemers werden verdeeld in 11 poules van 4 spelers. Was de ene blij in een ogenschijnlijk makkelijke poule te zitten, een ander vond toch duidelijk dat ie weer in de “poule des doods” was ingedeeld. Klokslag half acht begonnen de eerste 16 darters onder de zeer strakke leiding van de Dartmanagers Ellen en Michel aan hun eerste partijen op de 8 opgestelde banen. Er werd gespeeld ‘301 best off three’. De strijd was zeer afwisselend doch sportief, een beurt van onehundredandfourty werd moeiteloos gevolgd door 26….of nog minder. Ja en ook de eerste 180 werd snel gegooid. Deze eer was voor Mick Timmerman, met nog net geen 16 de jongste deelnemer. Caller Robin, bekend in de sales van de wenskaarten, hield het schema strak in de hand en zorgde er voor dat als een baan leeg was er meteen weer een nieuwe partij gestart kon worden.

Na de poulewedstrijden gingen de nummers 1 en 2 naar de winnaarsronde en de nummers 3 en 4 naar de verliezersronde. Om de wedstrijdleiding de tijd te geven alle uitslagen goed te verwerken werd er nu een grote verloting gehouden. Omdat er prachtige (vlees)prijzen en drankpakketten, aangeboden door de COOP Wielewaal te winnen waren, vonden de loten gretig aftrek. Ook was het handig om, als je dartvorm ver te zoeken was, je op deze manier toch met een prachtige prijs naar huis kon gaan.

Via een tussenronde werd bepaald voor wie het toernooi ten einde was en wie zich zou plaatsen in de kwartfinales. Nu werd ook steeds meer duidelijk wie een dagelijkse darter is en wie deze dag de pijlen voor het eerst sinds de coronapauze weer in  handen had.

Bij de verliezers werd in de halve finale gestreden door Yanick Manusiwa en Mike Hooyer, een strijd die werd gewonnen door Mike. Hij moest het in de verliezersfinale opnemen tegen de winnaar uit de andere halve finale: Marcel Heling tegen Marcel Botter. Hier trok Marcel Heling aan het langste eind en plaatste zich voor de finale. Deze finale werd op het scherpst van de snede gespeeld en na enkele schitterende uitgooien was het Marcel Heling die winnaar werd van de verliezersronde.

Ook bij de winnaarsronde was het tijd voor de halve finale. Hier streden Cor (Teun) Schelhaas en Pim de Jonge om de eindstrijd. Pim trok met 2-0 de wedstrijd vlot naar zich toe. In de andere halve eindstrijd kruisden Dan de Jonge en Niels Prins de degens. Hier werd Niels de duidelijke winnaar en zo had dit toernooi de droomfinale die het verdiende: Niels “the Legend” Prins tegen Pim “the Power” de Jonge.

Niels Prins en Pim de Jonge – Finalisten

De finale werd gespeeld ‘301 best off five’. Het uitzinnige publiek ging er eens goed voor zitten. Rondom centercourt, baan 3 was werkelijk geen stoel onbezet. Vlot pakte Niels de eerste leg. Onverschrokken kwam Pim terug en na de tweede leg stond het gewoon 1-1. Het publiek dat inmiddels op het puntje van hun stoel zat genoot met volle teugen. Niels pakte de 3e leg en daarmee een 2-1 voorsprong. Nu werd duidelijk wie de zenuwen het best in bedwang had en via een schitterende 102 finish eiste Niels de zeer verdiende 1e prijs voor zich op.

Na zo’n 120 wedstrijdjes kon de organisatie terugkijken op een zeer geslaagde avond en na alles weer opgeruimd te hebben keerde iedereen voldaan huiswaarts. Ook werden de Dartmanagers Michel Manusiwa en Ellen Bennink zeer bedankt voor het bijhouden van de standen en het soepel lopende schema. Zij werden zeer terecht in het zonnetje (drankje) gezet.

Voor de volledigheid de eindstand:

Verliezersronde
1. Marcel Heling
2. Mike Hooyer
3. Yanick Manusiwa
4. Marcel Botter

Winnaarsronde
1. Niels Prins
2. Pim de Jonge
3. Cor Schelhaas
4. Dan de Jonge
5. Bjorn Lochan
5. Bert Eising
5. Danny Dijkstra
5. Chris Nederhoed.

Namens  de dartorganisatie,
Cor Timmerman.