HZVV meer dan voetbal alleen

Leroy Rijpers wordt de nieuwe trainer van HZVV 2

Leroy Rijpers

Leroy Rijpers is volgend seizoen trainer van HZVV 2. Hij is de opvolger van Richard Tempelman, die na de zomer aan de slag gaat als hoofdtrainer van Kloosterhaar.

De 27-jarige Rijpers is op dit moment trainer van de JO17-1 van DZOH.  Bij die club ontfermt hij zich ook over het beloftenelftal JO21 en loopt hij stage bij het eerste elftal. Hij heeft in 2020 zijn diploma UEFA C behaald en zit momenteel in de afrondende fase van de opleiding UEFA B.

Rijpers woont in Hoogeveen en is zijn trainerscarrière begonnen in de jeugdopleiding van vv Hoogeveen, waarna hij de overstap maakte naar Noordscheschut. Op sportpark ‘De Meulewieke’ had hij meerdere jeugdteams onder zijn hoede en liep hij voor zijn trainersopleiding eveneens stage bij het eerste elftal.

Rijpers is geboren en getogen in Breda en staat bekend als een fervent NAC-supporter. Als trainer laat hij zijn teams bij voorkeur spelen vanuit een 1-4-3-3 formatie. Na de omzwervingen in de regio is hij blij dat hij bij HZVV de kans krijgt om dichter bij huis zijn stempel te kunnen drukken op het teamproces. ,,Ik was toe aan een nieuwe stap en HZVV is een mooie club. Ik zie het als een mooie uitdaging.”

Bestuurslid voetbalzaken Marcel Schoemaker geeft aan dat Rijpers perfect past in de profielschets die de club had samengesteld voor de nieuwe man bij het tweede elftal. ,,Er komen deze zomer veel spelers over vanuit de jeugd. We zochten naar een jonge, ambitieuze trainer en zijn blij dat we die in Leroy hebben gevonden.”

Terug