HZVV meer dan voetbal alleen

Koert Meinen overleden

koert meinen overleden

We zijn diep geschokt door het droevige bericht dat ons lid Koert Meinen op 82-jarige leeftijd is overleden. Koert was sinds 1 november 1954 lid van onze vereniging en was meer dan 66 jaar lid van HZVV. Hij was een op en top clubman, die clubliefde hoog in zijn vaandel had staan. Hij vervulde talloze functies voor de club, zoals onder andere scheidsrechter, leider, trainer, lid van de onderhoudsploeg en medewerker namens HZVV bij de Drentse Rijwiel vierdaagse.

Op zijn vijftiende jaar werd hij lid en voetbalde hij in A1, het derde, vierde, vijfde en zevende. Door een beenbreuk moest hij noodgedwongen stoppen met zijn geliefde sport. Koert was een bekende verschijning op het voetbalveld van HZVV. Hij was er altijd en hielp overal waar hij maar kon. Hij is maar liefst 45 jaar scheidsrechter geweest, vooral clubscheidsrechter. Het kwam regelmatig voor dat als hij ’s middags als speler van een seniorenelftal in actie kwam, hij daarvoor al een wedstrijd als scheidsrechter had geleid. De laatste periode dat hij actief was bij HZVV leidde hij vooral jeugdwedstrijden. Soms wel meerdere wedstrijden op een dag. Hij vond dat prachtig om te doen. De club kon altijd een beroep op hem doen. Dat hij in 2015 hiermee moest stoppen vond hij enorm jammer.

Koert is zo’n dertig jaar lang leider geweest van C1 en B1. Veel spelers zullen hem dan ook als leider hebben meegemaakt. Hij regelde de zaken voor het elftal altijd uitstekend. Een speler, die in de jaren ’70 Koert als leider meemaakte, zei het treffend: ‘Koert was een vriendelijke man. Hij was een leider waarvoor je graag wilde winnen.’ Regelmatig heeft hij met C1 en B1 een Drents kampioenschap meegemaakt en daar genoot hij intens van.

Toen in Hoogeveen de start van de Drentse Rijwielvierdaagse plaatsvond, zorgde HZVV voor de organisatie. Koert was één van de vrijwilligers, die diverse werkzaamheden met plezier uitvoerde.

Vanaf het moment dat HZVV de overstap maakte naar het complex aan de overkant van de parkeerplaats, werd hij lid van de onderhoudsploeg. Hij zorgde met een aantal clubmensen ervoor dat het complex er altijd goed verzorgd bij lag. HZVV betekende alles voor hem. HZVV was ook de enige echte hobby, die hij had. Hij was één van de eerste leden die de mijlpaal van het 60-jarig lidmaatschap bereikte. Koert was een bescheiden man, die niet graag op de voorgrond trad.

De laatste jaren nam zijn gezondheid helaas af en kon hij zijn geliefde onderhoudswerk op het sportpark van HZVV niet meer verrichten. Hij verbleef een periode in Weidesteyn, waarna hij vorig jaar verhuisde naar het Tonckenshuys in Zuidwolde. Hij overleed op maandag 2 mei 2022.

HZVV verliest een echte clubman, want dat was hij in hart en nieren. Wij wensen de familie veel sterkte bij de verwerking van dit verlies.

Bestuur HZVV