HZVV meer dan voetbal alleen

Jantinus Mulder neemt afscheid als trainer van HZVV Old Stars

Hoogeveen – Jantinus Mulder neemt na vijf jaar afscheid als trainer van de HZVV Old Stars. Tijdens het jaarlijkse seizoensuitje werd de trainer van de zestig plussers van HZVV in het zonnetje gezet. Zijn opvolger is Jans Blaauw, die al enkele jaren als speler betrokken is bij de Old Stars.

Coördinator Frans van Dorst sprak Mulder toe en bedankte hem voor vijf mooie jaren. Jantinus Mulder heeft vijf jaar met veel plezier de zestigplussers van HZVV training gegeven, maar hij wil nu ruimte maken voor iemand anders. ,,Ik heb het werk als trainer erg leuk gevonden en we hebben in die jaren veel stappen gemaakt. Ik kom nu op een moment dat ik taken met verantwoordelijkheid wil afstoten. Ik wil komend seizoen graag de nieuwe trainer assisteren, zodat ik gewoon onderdeel van de groep ben en zonder voorbereiding naar de training kom. Ik wil wel betrokken blijven bij de Old Stars.”

Zijn opvolger is de 70-jarige Jans Blaauw, die voetbalde bij HSC, trainer/coach was van de B-selectie van HSC, trainer/coach van ZNC, trainer van A1 van VVOG en keeperstrainer van de dames van VVOG was. ,,Mijn hele leven, ook tijdens mijn werkzaam leven, heeft altijd voetbal en de sport in zijn totaliteit mijn interesse gehad,” zegt de nieuwe trainer van HZVV Old Stars. ,,Enkele jaren voor dat ik met pensioen ging riep ik al weer te willen voetballen en wel Walking Football bij HZVV, waarmee ik leuke ervaringen had met een jeugdteam. HZVV sprak mij mede aan door de wijze waarop men met elkaar omgaat. De sociale contacten en dus de betrokkenheid van een ieder.”

De vraag wie Jantinus wilde opvolgen werd eerst intern uitgezet. ,,Als een ander dit had willen doen had ik dat ook een uitstekende oplossing gevonden, maar dat bleek niet het geval. Wel beschouwde ik het als een eer deze vraag te krijgen, maar tegelijkertijd zei er iets in mij, Jans mooi om dit nog op te kunnen pakken. Een uitdaging die ik dus graag aanga, alhoewel ik mij besef dat het niet gemakkelijk zal zijn Jantinus te vervangen. Wel mooi is het aanbod van Jantinus om betrokken te blijven en graag waar nodig assistentie te willen verlenen, hetgeen zeer gewaardeerd wordt. Mijn fanatieke houding en enthousiasme moet je dan helaas op de koop toenemen. Ik hoop samen met deze Old Stars van HZVV een mooie periode tegemoet te gaan. Waar respect, vertrouwen en betrokkenheid het sociale karakter van onze prachtige groep niet zullen aantasten. Old Stars Hoogeveen is H (het) Z (zorgen) V (voor) V (voetbalvrienden).”

Terug