HZVV meer dan voetbal alleen

Jan Kelly overleden

Op dinsdag 10 mei is HZVV-er in hart en nieren, Jan Kelly overleden. Bij velen zal dit een enorme schok teweeg gebracht hebben. Naast zijn voetbalcarrière in HZVV 1 en andere teams, vervulde hij ook diverse functies bij zijn geliefde HZVV. Zo was hij onder andere bestuurslid voetbalzaken, secretaris, lid van het coördinerend bestuur en voorzitter van Vrienden HZVV ‘De Rood Witten’. Vorige week kreeg hij een herseninfarct waar hij niet meer van herstelde.

Jan was als jongen al een fervent fan van het voetbalspel en voetbalde veel op straat. Hij kon pas op zijn twaalfde lid worden van HZVV en tot die tijd voetbalde hij elke dag in de Dr. van de Veldestraat met buurtjongens. Daar heeft hij de basis gelegd voor zijn voetbalcarrière en ontpopte hij zich als een zeer technisch begaafde middenvelder. In 1965 speelde hij in het sterke A1, waarna hij een jaar later naar het eerste elftal verhuisde. Hij was in de beginfase van zijn voetballoopbaan de kleinste van het elftal, maar compenseerde dat elke wedstrijd met een tomeloze inzet. Hij had een fluwelen techniek en beschikte over overzicht. Hij zette menig ploeggenoot via knappe passes vrij voor het doel van de tegenstander, maar hij scoorde zelf ook regelmatig.

In 1970 maakte hij deel uit van het team dat in Bolsward kampioen werd in de derde klasse. Tot 1976 speelde hij in het eerste elftal, waarna hij in lagere teams ging voetballen, zoals onder andere in het tweede, derde en het negende met spelers als Koos Dijkhuis, Bert Kaspers, Jos Slaa en Marcel de Vleesschouwer. In de jaren ‘80 was hij actief als trainer van het eerste elftal van Zuidwolde. HZVV was en bleef zijn club en keerde daar naar terug. Hij werd later secretaris in het hoofdbestuur en bestuurslid voetbalzaken. Vele HZVV-ers zullen hem herinneren als gangmaker op diverse feesten en hebben veel lol met hem beleefd. Hij stond bekend als de man met de droge humor, maar hij kon over diverse zaken ook dikwijls een uitgesproken mening ventileren.

Na het ter ziele gaan van de supportersvereniging maakte hij zich sterk voor een vriendenclub, die het eerste elftal ondersteunde. Jan was één van de oprichters van de Vrienden HZVV ‘De Rood Witten’ op 29 augustus 2005. Onder zijn voorzitterschap nam het aantal leden in de daaropvolgende jaren enorm toe. Hij heeft zo’n tien jaar de voorzittershamer van De Rood Witten gehanteerd. Daarna bleef hij een gemotiveerd lid van de vriendenclub en begreep niet dat sommige leden bij enige tegenslag ineens bedankten als lid. Hij was supporter van het eerste elftal en bezocht jarenlang de thuis- en uitwedstrijden van HZVV 1. Hij was voor en na een thuiswedstrijd altijd in het supporterscafé te vinden. Hij hield ervan om in alle rust met een kop koffie de wedstrijd te bespreken met andere HZVV-supporters. Jan werd in de nacht van 3 op 4 mei getroffen door een herseninfarct, waarna hij opgenomen werd in het ziekenhuis in Emmen. Afgelopen week overleed op 75-jarige leeftijd.

HZVV verliest een gedreven en betrokken clubman. Hij is van onschatbare waarde geweest voor de club. Jan laat een enorme leegte achter. Jan, we zullen je nooit vergeten!

HZVV wenst zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Namens het bestuur van HZVV,
Reinier

Terug