HZVV meer dan voetbal alleen

Invaller Jesse van Dalen goudhaantje voor HZVV met beslissende treffer

sdc putten

HZVV begint competitie met nipte zege op taai SDCP

Hoogeveen – Het zag er lang naar uit dat de eerste competitiewedstrijd van HZVV tegen het taaie SDCP een toch wel teleurstellend 2-2 gelijkspel zou opleveren. Invaller Jesse van Dalen werd echter het goudhaantje van de thuisclub en zorgde op slag van tijd alsnog voor de eerste overwinning van dit seizoen. Na een 1-1 ruststand gaf HZVV een 2-1 voorsprong weg en bleken oefenwedstrijden een heel ander verhaal dan competitieduels. Na afloop was de opluchting groot dat de eerste drie punten binnen waren.

HZVV begon met het nodige vertrouwen aan de competitie gezien de goede resultaten en het goede spel tijdens de oefencampagne. Dat een oefenserie niet alles zegt voor de competitie werd maar weer eens duidelijk voor HZVV. De ploeg van trainer Rick Mulder haalde niet het niveau van de laatste vier oefenduels en had het moeilijk met het stugge SDCP, dat HZVV fel op de huid zat. Beide trainers waren het er na afloop wel over eens dat HZVV de zege het meest verdiende. HZVV was meer in balbezit en kreeg de meeste kansen, maar het liep niet zo vloeiend als in de afgelopen weken. HZVV kreeg binnen tien minuten een enorme tik te verwerken, want het kwam al vlot op achterstand. Rik Vermey kon tussen twee HZVV-ers vrij uithalen en Rodney Rosink was geslagen. HZVV was even van slag na deze mokerslag, maar kwam na ruim een kwartier beter in de wedstrijd. Kelly Joao zorgde voor dreiging op rechts en bood Sander Dzemidzic een grote kans, maar doelman Laan bracht redding. Het was dan ook terecht dat HZVV na 25 minuten op gelijke hoogte kwam. De goed spelende Walter Dias N’zasi ontdeed zich behendig van zijn tegenstander en schoot het leer in de linker hoek. Even later was SDCP-spits Kevin Schmidt dichtbij de 1-2, maar zijn inzet ging via een HZVV-er rakelings naast. De gasten bleven dreigend via de technisch vaardige spitsen Schmidt en Wessels en de HZVV-defensie had haar handen er vol aan. In de slotfase van de eerste helft drong SDCP even aan, maar verder dan een afgekeurd doelpunt kwam het niet. Na rust begon HZVV goed en al vlot diende de eerste kans zich aan. Nieuwkomer Walter Dias N’zasi was een goed aanspeelpunt in de aanval van HZVV en legde goed terug op Jan Hup, die de paal teisterde. Het overwicht kon HZVV al snel uitdrukken in een 2-1 voorsprong. Dias N’zasi legde weer goed terug en deze keer haalde Sander Dzemidzic vernietigend uit. Kort daarna was Dias N’zasi dichtbij de 3-1, maar dat lukte net niet. Na ruim een uur werd SDCP dreigender en in die fase viel ook de 2-2. Na een voorzet van rechts volleerde Rik Vermey de bal via de binnenkant van de paal langs Rosink. Opnieuw een tegenvaller voor HZVV dat voortvarend op jacht ging naar de winst. Noah ten Brinke verscheen twee keer in kansrijke positie voor Laan, maar hij kreeg de bal er niet in. Toen velen zich al verzoend hadden met een 2-2 eindstand zorgde invaller Jesse van Dalen vlak voor tijd voor een vreugde-explosie bij HZVV. Tim Riksman legde vanaf rechts goed breed op de inkomende Van Dalen, die met een bekeken schuiver Laan passeerde en toch voor een happy end zorgde. HZVV-trainer Rick Mulder was niet tevreden over het spel van zijn ploeg. ,,We waren niet zo sterk aan de bal als tijdens de oefenwedstrijden. De passes kwamen net niet aan, we waren slordig. De zege vond ik wel verdiend, we hebben geen 100% kansen weggegeven.”

Man van de wedstrijd: Walter Dias N’zasi

HZVV-SDCP 3-2 (1-1)
9. Vermey 0-1, 25. Dias N’zasi 1-1, 57. Dzemidzic 2-1, 70. Vermey 2-2, 90. Van Dalen 3-2. Scheidsrechter: Oosting. Geel: Schmidt, Van Selm (SDCP), Hup, Wijma, Baicadila (HZVV). Toeschouwers: 300.
HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Manusiwa (82. Van Dalen), Wijma; Hup (70. Lambers), Valente, ten Brinke (90. Baicadila); Dzemidzic, Dias N’zasi, Joao.