HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV zakt na nederlaag tegen Huizen naar laatste plaats

‘Onbegrijpelijk dat strafschop opnieuw genomen mag worden’

Hoogeveen – HZVV leed in de thuiswedstrijd tegen Huizen de derde nederlaag op rij en zakte naar de laatste plaats. Het cruciale moment van de wedstrijd was vlak voor rust toen Huizen bij 1-1 een gestopte strafschop mocht overnemen, waardoor het 1-2 werd. Na rust viel HZVV aan en counterde Huizen slim naar een 1-4 zege.

HZVV is al druk bezig met het volgende seizoen en voor en in de rust van de wedstrijd werden twee nieuwe spelers gepresenteerd. Levi Mugabe van HHC en Gabriël Fernando van Harkemase Boys zullen komend seizoen de kleuren van HZVV verdedigen. De vraag die iedereen momenteel bezighoudt is of dat in de vierde divisie zal zijn, want de ploeg slaagt er maar niet in de gevarenzone te verlaten. Na de nederlaag tegen het goed in vorm zijnde Huizen werd de ploeg zelfs de rode lantaarndrager en dat voelde voor trainer Jaap Scholing niet fijn. ,,Nee, de eerste vijftien minuten waren heel matig van onze kant. We waren zeer slordig. Er zat wat spanning op, denk ik. Na de goal van Jesse van Dalen (1-1), die uit de lucht komt vallen, vind ik ons de betere ploeg, totdat we een penalty tegen krijgen. Onbegrijpelijk dat deze opnieuw genomen mag worden. Dat hebben we op de beelden kunnen zien. Dat was wel een dreun. Na rust hebben wij meer balbezit tot het bekende plekje op twintig meter van de goal. Zij waren gevaarlijk in de omschakeling. Na de 1-3 knakt het. Al met al weinig om aan vast te houden. Wel moeten we de ruggen rechten en er in blijven geloven, ondanks dat dat lastig is op dit moment. Het kwartje zal snel goed moeten vallen.”
HZVV miste Tim Riksman wegens een schorsing, terwijl Alex Zomer weer terug was na een rugblessure. Het eerste kwartier was voor Huizen, dat de thuisclub heel vroeg stoorde, waardoor de opbouw van HZVV moeizaam verliep. Huizen pakte direct het overwicht en kreeg een goede kans via Timo Vos, maar zijn schot werd knap uit de hoek getikt door HZVV-doelman Rodney Rosink. Dat even later de 0-1 viel na een vrije trap van Anouar Aktaou was niet onverdiend. HZVV leed te snel balverlies en kwam nauwelijks over de middenlijn. De eerste keer dat HZVV gevaarlijk werd betekende wel direct de gelijkmaker. Na een hoge bal viel het leer voor de voeten van Jesse van Dalen, die doelman Jaime Hensen met een droge knap kansloos liet. HZVV putte moed uit de treffer en had een minuut later eigenlijk op 2-1 moeten staan. Kelly Joao passeerde doelman Hensen en had de bal voor het intikken, maar die werd op de lijn weggetrapt. De wedstrijd kantelde en HZVV begon duels te winnen en was via Noah ten Brinke dichtbij de voorsprong, maar deze keer bracht Hensen redding. In een fase dat HZVV beter in de wedstrijd zat, kreeg Huizen een strafschop na een overtreding van Yannick Manusiwa op Ritchie Zinga. De spits nam de strafschop zelf, die knap gepakt werd door Rodney Rosink. Op aangeven van de grensrechter moest de strafschop over genomen worden, omdat Rosink te vroeg zou zijn ingelopen. De tweede poging was wel raak en kwam HZVV op een psychologisch slecht moment, zo vlak voor rust, op een 1-2 achterstand. Vlak na rust kopte Joshua Lo-Asloe de bal net over en pakte Hensen een voorzet van Jesse van Dalen. HZVV viel daarna aan en Huizen gokte op de counter. Die spelwijze had al snel succes, want Frank van den Bosch rondde een klassieke counter af, waardoor de wedstrijd beslist leek. HZVV probeerde het wel en kreeg kansjes via Sander Dzemidzic, Kelly Joao en Jorn Ballast, maar het met veel man achter de bal spelende Huizen bleef redelijk eenvoudig overeind. Vlak voor tijd werd het zelfs nog erger voor HZVV toen Ritchie Zinga de 1-4 van dichtbij binnen knalde. Daarna teisterde Sander Dzemidzic de lat en bleef HZVV met een fikse kater achter.

HZVV-Huizen 1-4 (1-2)
12. Anouar Aktaou 0-1, 19. Jesse van Dalen 1-1, 41. Ritchie Zinga 1-2 (strafschop), 53. Frank van den Bosch 1-3, 83. Ritchie Zinga 1-4. Scheidsrechter: vd Vaart. Gel: Hup (HZVV).
HZVV: Rosink; Zomer, Manusiwa, Mulder (80. De Jonge), Ballast (73. Lambers); Valente, ten Brinke, Hup (73. Wijma); Dzemidzic, Joao, van Dalen.