HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV wint voor vierde keer op rij

sdc putten

Putten – HZVV is met een uitstekende serie bezig. Door een verdiende 1-2 zege bij SDCP won de ploeg van trainer Rick Mulder voor de vierde keer in successie. De Hoogeveners zijn al zes duels ongeslagen en pakten daarin veertien punten. Veel verschil was er niet tussen SDCP en HZVV, maar de gasten kregen de meeste en betere kansen.

HZVV-trainer Rick Mulder was uiteraard tevreden met de vierde driepunter op rij. ,,We begonnen wat stroef aan de wedstrijd en waren eerst wat zoekende,” zegt Mulder. ,,Je ziet dan wel wanneer het eenmaal staat, dat het in de organisatie gewoon goed is. We krijgen dan ook de betere kansen. Door een standaardsituatie komt SDCP op 1-0. Dat was tegen de verhouding in. Na rust hebben we het opnieuw wat lastig in het begin, maar komen door een geweldige goal op 1-1. We geven daarna nog een goede kans weg, maar zijn voorin gevaarlijker wat uiteindelijk de 1-2 oplevert. Jesse was net als in de thuiswedstrijd het goudhaantje. We waren wat wisselend in ons spel, maar afgaande op de kansen was het een verdiende overwinning.”

HZVV startte in de vrij gebruikelijke opstelling van de laatste weken, maar Yannick Manusiwa moest al snel afhaken met een blessure. Tim Riksman begon op de bank. De eerste helft gaf een gelijkopgaande strijd te zien, waarbij HZVV de betere kansen kreeg via Noah ten Brinke, Sander Dzemidzic, Walter Dias N’zasi en Daan Wijma, maar doelman Joar Terpstra hield zijn doel schoon. Na twaalf minuten eindigde een mooie combinatie tussen Kelly Joao, Noah ten Brinke en Walter Dias N’zasi bij Noah ten Brinke, die in kansrijke positie voorlangs schoot. Aan de andere kant schoot Jordy van Selm vrij voor doelman Rosink over. Een inzet van Sander Dzemidzic werd van de doellijn getrapt. Na een half uur moest Yannick Manusiwa het veld verlaten wegens een blessure. Jorn Ballast was zijn vervanger. Kort daarna was Daan Wijma dichtbij de openingstreffer, maar zijn kopbal ging naast. SDCP werd alleen gevaarlijk door Jordy van Selm en Steyn van Ark, maar HZVV-doelman Rodney Rosink bracht redding. Hij was vlak voor rust echter kansloos op een inzet van Lucas Veenendaal, waardoor SDCP bij rust tegen de verhouding in met 1-0 leidde.

De eerste tien minuten na rust waren voor SDCP, maar door een wereldgoal van Jan Hup kantelde de wedstrijd. De middenvelder haalde van grote afstand vernietigend uit en doelman Joar Terpstra was kansloos. Daarna kreeg HZVV meer grip op het duel, waarna invaller Jesse van Dalen de gevierde man werd door de 1-2 te maken na voorbereidend werk van Kelly Joao, die even later de kans op 1-3 miste. De thuisclub perste er in de slotfase met zes minuten blessuretijd nog een slotoffensief uit, maar de sterke defensie van HZVV zorgde ervoor dat de kostbare zege niet meer in gevaar kwam.

SDCP-HZVV 1-2 (1-0)
39. Lucas Veenendaal 1-0, 56. Jan Hup 1-1, 82. Jesse van Dalen 1-2.
Scheidsrechter: Boringa.
Geel: Kasmi (SDCP), Hup (HZVV).
HZVV: Rosink; Lambers, Zomer, Manusiwa (28. Ballast), Wijma; Hup, ten Brinke (80. Sijtsma), Valente; Dzemidzic (71. Van Dalen), Dias N’zasi, Joao.

Man van de wedstrijd: Jan Hup