HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV wint voor de vijfde keer op rij

Kampen – HZVV verrast vriend en vijand als debutant in de vierde divisie D. Na twee nederlagen zette de ploeg een verrassende sterke serie neer, want de Hoogeveners wonnen maar liefst vijf keer op rij. Hekkensluiter KHC werd met 0-2 verslagen, waardoor HZVV op een knappe vierde plaats staat. De partij in Kampen was overigens niet de beste wedstrijd die HZVV dit seizoen speelde. Sander Dzemidzic is goud waard voor HZVV, want opnieuw nam hij de totale doelpuntenproductie in een wedstrijd voor zijn rekening. Hij scoorde de twee treffers tegen KHC, waardoor hij met acht doelpunten topscorer is van de 4e divisie D. HZVV-trainer Bram Freie was uiteraard blij met de vijfde zege op rij, maar niet met het vertoonde spel. ,,Ik vond dit veruit de minste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe,” zegt hij. ,,Met name aan de bal was het heel matig.” In het eerste half uur had HZVV totaal geen grip op KHC, dat de betere ploeg was. HZVV-doelman Xander Jager voorkwam tot drie keer toe met heel goed keeperswerk de 1-0 achterstand. Het laatste kwartier voor rust kregen de gasten wat meer grip en had Sander Dzemidzic de 0-1 op de schoen, maar lobde de bal over het doel van ex-HZVV-doelman Rodney Rosink. ,,Met de 0-0 ruststand mochten wij het meest tevreden zijn,” stelt Freie. Na de rust werd het spel van HZVV nog niet echt veel beter, maar de ploeg werd wel een paar keer dreigend. HZVV kwam goed weg toen Xander Jager reddend optrad na een 1 tegen 1 situatie. Vijf minuten na rust nam HZVV de leiding na goed voorbereidend werk van Melik Ismail. Hij soleerde langs een aantal KHC-ers en legde de bal op een presenteerblaadje en de makkelijk scorende Sander Dzemidzic benutte dit buitenkansje feilloos. Daarna moest KHC met tien man verder, omdat Boaz Smits met rood van het veld gestuurd werd. ,,Daarna was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Ook het laatste half uur met een man meer was voetballend niet goed, maar wij kregen wel de betere kansen.” Vier minuten voor tijd besliste Sander Dzemidzic het duel definitief. In de slotseconden kreeg Wail Doufikar een rode kaart, waardoor KHC zelfs met negen man de wedstrijd moest uitspelen. ,,Al met al geen beste wedstrijd van ons, maar wel weer drie hele belangrijke punten. Vijf overwinningen op rij, nu zien dat we die serie gaan voortzetten.” KHC-HZVV 0-2 (0-0) 50. Sander Dzemidzic 0-1, 86. Sander Dzemidzic 0-2. Geel: Valente, Riksman (HZVV). Van Marle, Alp (KHC). Rood: Smits, Doufikar (KHC) (2x geel).