HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV wint ruim van Hoogeveen zaterdag

Hoogeveen – De bekerontmoeting tussen de buren HZVV en Hoogeveen zaterdag eindigde in een 4-0 zege voor de roodwitten. Na een kwartier leidde HZVV al met 2-0, dat vrijwel de hele wedstrijd de betere ploeg was. Na rust kende Hoogeveen even een goede fase waarin het haar enige twee kansen miste. Na de thee liep HZVV uit naar een 4-0 overwinning, maar gezien het aantal kansen had de zege nog hoger uit kunnen vallen.

HZVV had zich al geplaatst voor de eerste bekerronde, maar dit resultaat betekent voor Hoogeveen uitschakeling in het bekertoernooi. ZZVV gaat als tweede in deze poule naar de volgende ronde door een knappe 0-3 zege bij Stadskanaal. Een zege voor Hoogeveen had dus ook niet de volgende ronde opgeleverd. HZVV kende in het derde bekerduel van dit seizoen een goede start, want na een kwartier stond het al 2-0. Yoran Popovic scoorde twee maal en lijkt net op tijd in vorm voor de competitie. Na elf minuten lanceerde Alex Zomer de spits met een fraaie pass, waarna hij doelman Raymon Slot met een schuiver passeerde. Kort daarna zette de ijverige Gabriël Fernando goed voor, waarna Yoran Popovic de 2-0 binnen volleerde. Het had niet veel gescheeld of een minuut later had het al 3-0 gestaan, maar Levi Mugabe kreeg de bal oog in oog met Slot niet langs de doelman. Het was voornamelijk eenrichtingsverkeer naar het doel van Hoogeveen, dat nauwelijks in de buurt van HZVV-doelman Rodney Rosink kwam. Rond het half uur kreeg HZVV kansen voor Gabriël Fernando, Tom Simons en Yoran Popovic, maar Raymon Slot verrichtte enkele knappe reddingen, waardoor de ruststand 2-0 was.
De tweede helft begon met een kans voor Tom Simons, maar zijn schot belandde op de vuisten van Slot. Daarna kende Hoogeveen een goede fase en zakte HZVV weg. In die periode kreeg spits Sander van Veen twee dotten van kansen. Twee keer verscheen hij helemaal vrij voor Rosink, maar hij stuitte op de HZVV-doelman. Vlak daarvoor kreeg Sander Dzemidzic een niet te missen kans, maar de keeper was al gepasseerd, waarna een verdediger op de lijn redding kon brengen. In een fase dat Hoogeveen meer in balbezit was, kwam HZVV via een uitval op 3-0. Yoran Popovic verstuurde een prima pass op Tom Simons, die doelman Slot met een schuiver in de verste hoek verraste. Die treffer betekende de definitieve beslissing in het duel. Acht minuten later stond het al 4-0. Een verre bal tikte de uitgekomen doelman Raymon Slot voor de voeten van Dan de Jonge. De invaller lobde het leer over de keeper heen, maar die zou naast gegaan zijn. De andere invaller Tim Mulder was attent en schoot hoog binnen. Het pleitte voor Hoogeveen dat het de aanval bleef kiezen, maar echte kansen kreeg de ploeg niet. HZVV liet Hoogeveen het spel maken en gokte op de counter. In de slotminuut had Tim Mulder de 5-0 op zijn schoen, maar doelman Slot voorkwam dat. ,,We kenden een hele sterke openingsfase, waarin we Hoogeveen echt overrompelden,” zegt HZVV-trainer Bram Freie. ,,Een terechte 2-0 voorsprong, maar toen hadden we al 3-0 moeten maken. Na een half uur ging Hoogeveen anders spelen en kregen we het ietsje lastiger, maar zonder echte kansen weg te geven. Het kwartier na rust was de minste fase en kreeg Hoogeveen ook twee mogelijkheden, maar toen we 3-0 maakten was de wedstrijd beslist. We speelden het laatste half uur de wedstrijd prima uit zonder nog kansen weg te geven en kregen zelf na de 4-0 nog meerdere grote kansen op meer goals. Al met al zijn we de beker goed doorgekomen.”

HZVV-Hoogeveen 4-0 (2-0)
11. Yoran Popovic 1-0, 13. Yoran Popovic 2-0, 57. Tom Simons 3-0, 65. Tim Mulder 4-0. Scheidsrechter: Postma. Geel: Hourmat Allah (Hoogeveen), Hup (HZVV).   
HZVV: Rosink; Zomer, Ballast, Fernando, Wijma; Sijtsma (62. De Jonge), Hup, Simons (62. Mulder); Mugabe (76. Van Rooijen), Dzemidzic, Popovic.

Terug