HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV wint ook tweede thuisduel van Winsum

Het was een terechte overwinning’

Hoogeveen – HZVV heeft ook haar tweede thuiswedstrijd winnend afgesloten. De ploeg van trainer Bram Freie versloeg koploper Winsum met 3-1 na een 1-0 ruststand. HZVV verdiende de zege, maar kende ook mindere periodes, maar Winsum was niet in staat het de thuisclub echt moeilijk te maken. Door de belangrijke zege blijft HZVV ongeslagen en is nog zonder puntverlies.
HZVV startte de wedstrijd sterk en kwam al na elf minuten op een verlangde vroege voorsprong. Een schot van Sander Dzemidzic werd geblokt, waarna Jan Hup van buiten het strafschopgebied fraai raak knalde. Dat gaf al snel de nodige rust voor de thuisploeg. HZVV domineerde, terwijl Winsum op de counter gokte, maar pas na een half uur voor het eerst dreigend werd. Winsum zocht via lange ballen steeds naar spits Yumé Ramos, maar die kwam voorlopig niet aan de bal. De thuisclub was beter en kreeg enkele kansjes via Yoran Popovic, Guus Sijtsma en Gabriël Fernando, maar het bleef 1-0.
Rond het half uur hielp HZVV zelf de gasten in het zadel door slordigheden, maar goede kansen voor Menno Mulder en Jered Faleye werden niet benut. In de slotfase voor rust was Yoran Popovic twee keer gevaarlijk, waarbij hij de tweede keer na een voorzet van Tim Mulder van dichtbij naast tikte.
Tweede helft
Na rust veranderde het spelbeeld niet. HZVV nam het initiatief en Winsum loerde op de counter. Na drie minuten kwam Yoran Popovic oog in oog met doelman Wouter Meijer, maar zijn stiftje blokte Meijer, waarna Sander Dzemidzic over hem heen viel, waarna Popovic alsnog kon scoren. Arbiter Knol keurde de treffer af. Even later scoorde HZVV opnieuw via Lorenzo Valente, maar daarvoor floot Knol voor een overtreding. Omdat HZVV verzuimde afstand te nemen bleven de gasten op een meevaller hopen via Ramos. Een kopbal van de spits in handen van doelman Rosink was een waarschuwing. HZVV liet even teveel ruimte aan de spits, waardoor Winsum even dreigend werd. Na ruim een uur bracht laatste man Alex Zomer de verlossing door een corner van Tim Mulder schitterend raak te koppen. Die treffer bleek de bevrijdende treffer te zijn voor HZVV, dat een goede periode kende en dichtbij de 3-0 was via Sander Dzemidzic. Na een corner van Tim Mulder was Alex Zomer opnieuw gevaarlijk via een kopbal, maar deze keer bleef voor Winsum meer schade beperkt. Dat gebeurde minuten later wel. Yoran Popovic ving de bal op de borst op en in de draai was doelman Meijer kansloos. Voor de spits zal die treffer ook een bevrijding zijn geweest.
In het laatste kwartier probeerde Winsum terug te komen in de wedstrijd en daar maakte Yumé Ramos een begin mee door na een corner de 3-1 binnen te knikken via de knie van Tim Riksman en de paal. Winsum zette even aan en kreeg nog kansen via Menno Mulder en Tim Hoff, maar de gasten hadden het vizier niet op scherp staan. HZVV behield de kostbare voorsprong en boekte de tweede zege op rij, waardoor het naar de vierde plaats steeg.
HZVV-trainer Bram Freie noemde het een mooie en terechte overwinning. ,,Ja, we speelden het eerste half uur uitstekend. We gaven niks weg, we waren veel aan de bal en kregen een paar kansjes en een mooie 1-0. Daarna kreeg Winsum een kansje uit het niets, waarna wij vlak voor rust de 2-0 hadden moeten maken. Na rust begonnen we niet sterk, maar had Yoran wel de 2-0 op de schoen, een op een met de keeper. Een geweldige redding van hun keeper was dat. Net toen het wat spannender leek te worden, kopte Alex prachtig de 2-0 binnen. Na de 3-0 in de 70e minuut was het klaar. Een knappe goal van Yoran. Het laatste kwartier was rommelig en niet meer goed, maar ondanks de 3-1 werd het niet meer spannend.”

HZVV-Winsum 3-1 (1-0)
11. Jan Hup 1-0, 65. Alex Zomer 2-0, 72. Yoran Popovic 3-0, 80. Yumé Ramos 3-1.  Scheidsrechter: Knol. Geel: Fernando, Dzemidzic, Popovic, Hup (HZVV), Kamphuis (Winsum).
HZVV: Rosink; Zomer, Ballast, Wijma, Fernando; Valente (75. Simons), Sijtsma, Hup (75. Riksman); Popovic, Dzemidzic (75. Mugabe), Mulder.