HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV wint door sterke tweede helft bij Hoogezand

‘Ik ben trots op de veerkracht van de ploeg’ Hoogezand – HZVV heeft uit de komende twee duels nog één overwinning nodig om zich kampioen te kunnen noemen in 1J. Bij Hoogezand was het in de rust even schrikken voor de koploper bij een 1-0 achterstand. In een sterke tweede helft boog HZVV de achterstand om in een ruime 1-4 zege. Doordat WVV en ON gelijk speelden liep HZVV twee punten uit op WVV en bedraagt de voorspong nu vier punten.

HZVV-trainer Bram Freie was na afloop erg trots op de veerkracht van zijn ploeg. De situatie in de rust was bedenkelijk bij een 1-0 achterstand, maar HZVV knokte zich bewonderenswaardig sterk terug en poetste daarmee het debacle van vorige week tegen SVBO helemaal uit. In de eerste helft was HZVV wel voornamelijk aan de bal, maar speelde in een te laag tempo om het Hoogezand echt moeilijk te maken. De gasten hadden wel een overwicht en controleerden de partij, maar een foutje werd vakkundig door Justin Slor benut. ,,Na de nederlaag van vorige week en dan met 1-0 achter in de rust,” zegt Freie. ,,We hebben in de rust vooral de rust bewaard. Ik heb benadrukt dat we ons eigen spel moesten spelen, het tempo omhoog moesten brengen en vooral moesten blijven vertrouwen op onze manier van spelen en de kwaliteit in ons team.”

Tweede helft

HZVV speelde een sterke tweede helft en kwam al na acht minuten op gelijke hoogte. ,,De 1-1 was wat gelukkig, ik denk dat Lorenzo Valente het niet zo bedoelde, maar wat zat ie er lekker in,” vond Freie. Van zo’n 25 meter loste Lorenzo Valente een afstandsschot los dat over doelman Teun Hoekstra in de touwen vloog. Die fortuinlijke treffer liet de wedstrijd in het voordeel van HZVV kantelen. HZVV zette Hoogezand in een hoog tempo vast op eigen helft en nam twintig minuten voor tijd de leiding door een knap schot van Yoran Popovic, van net buiten het strafschopgebied. Hoogezand ging na de achterstand direct aanvallend spelen, maar HZVV gaf niets meer weg. De definitieve beslissing viel na een strafschop, die door Alex Zomer werd benut. In blessuretijd vergrootte Yoran Popovic de voorsprong naar 1-4, waardoor de ploeg nog drie punten uit de resterende twee wedstrijden nodig heeft om direct terug te keren naar de vierde divisie. ,,De eerste helft was niet geweldig, maar wat een veerkracht hebben we als team getoond,” zegt Freie. ,,De tweede helft was prima en we winnen dan ook dik verdiend. Een echte teamprestatie.”

Hoogezand-HZVV 1-4 (1-0)
33. Justin Slor 1-0, 53. Lorenzo Valente 1-1, 70. Yoran Popovic 1-2, 86. Alex Zomer 1-3 (strafschop), 90. Yoran Popovic 1-4. Scheidsrechter: De Wit. Geel Hoekstra, vd Berg (Hoogezand).
HZVV: Rosink; Wijma, Zomer, Fernando, Riksman; Sijtsma (35. Ballast); Valente, Dzemidzic; Van Rooijen (82. De Jonge), Popovic, Mulder (55. Simons).