HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV verzuimt goede slag te slaan tegen ON

Hoogeveen – HZVV heeft in de topper tegen koploper Oranje Nassau verzuimd dichterbij de lijstaanvoerder te komen door niet verder te komen dan een 0-0 gelijkspel. HZVV liet een handvol kansen onbenut, waardoor de gasten goed weg kwamen met een punt. De grootste kans was voor Alex Zomer, maar hij miste een strafschop. HZVV-trainer Bram Freie vond dat zijn ploeg recht had op de zege. Voor Freie was het eerste puntverlies op eigen veld teleurstellend. ,,Het gevoel dat overheerst is vooral dat we hadden moeten winnen en daarom is de uitslag toch wat teleurstellend. Ik denk dat we tevreden mogen zijn over ons spel, met name in de tweede helft. De tweede helft was volledig voor ons. We creëren enkele grote kansen en het is eigenlijk ongelooflijk dat we niet scoren. Dit is balen, want we hadden een mooie slag kunnen, of eigenlijk moeten slaan. Er komen pittige wedstrijden aan, te beginnen met de lastige uitwedstrijd tegen Velocitas.” Voor rust speelden beide teams in een laag tempo met ON meer aan de bal. Beide ploegen namen weinig risico, zodat er voor de toeschouwers niet veel te genieten viel. De meeste dreiging ging echter van HZVV uit, dat enkele keren dichtbij een treffer was via de rappe Jens van Rooijen en Tim Riksman. De beste kans was voor Alex Zomer, die zijn kopbal gekeerd zag worden door doelman Erwin Heidekamp. Voor HZVV was het schrikken toen Jan Hup de bal tegen de hand kreeg en arbiter Tyler een strafschop wilde geven. De grensrechter gaf aan dat de bal via het been van Hup tegen de arm kwam, waarna Tyler op zijn besluit terugkwam. Tweede helft Na rust was HZVV de betere ploeg en toonde duidelijk de wil te winnen. HZVV kreeg enkele goede kansen en de thuisclub was de ploeg, die het meest recht had op de winst. Gabriël Fernando zette vanaf links voor en Tim Mulder kopte naast. Na krap een uur spelen kreeg HZVV de uitgelezen kans op voorsprong te komen. Jens van Rooijen ging in duel met Tim Deelen en kwam ten val, waarna arbiter Tyler een gemakkelijk gegeven strafschop toekende. Alex Zomer kreeg de bal niet langs doelman Heidekamp, die het schot uit de linker hoek plukte. De gasten werden nauwelijks gevaarlijk. Gabriël Fernando moest nog wel handelend optreden bij een poging van topscorer Peter van Son. De voorzetten van HZVV strandden te vaak op de verdedigers van ON. Na een schitterende solo van Yoran Popovic, waarbij hij een viertal ON-ers in de wind zette, bood hij invaller Tom Simons een niet te missen kans, maar Simons schoot te wild over. Vlak voor tijd liet HZVV weer een knappe aanval zien over rechts. Simons legde terug op Yoran Popovic, die zijn schot gekraakt zag, maar in de rebound schoot Gabriël Fernando over. ON kon na afloop het meest blij zijn met een gelijkspel. Bij HZVV was er de teleurstelling, terwijl ON de afstand met HZVV op vijf punten hield. HZVV-trainer Bram Freie kijkt met een ietwat onbevredigend gevoel terug op de wedstrijd. ,,In de eerste helft was het gelijkwaardig. ON iets meer aan de bal en wij iets dreigender. De grootste kans was voor Alex Zomer met een kopbal. Dat was een geweldige redding van hun keeper. Zij hadden ook een gevaarlijk moment waar Rodney goed ingreep. Verder waren er weinig grote kansen. De tweede helft was volledig voor ons en speelde zich op hun helft af. We geven vrijwel niets weg en creëren meerdere grote kansen.” HZVV-Oranje Nassau 0-0 Scheidsrechter: Tyler. Geel: Wijma (HZVV), Schrijver, Deelen (ON).

HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Fernando, Wijma; Hup, Mulder (68. Simons), Valente; Van Rooijen (83. Ballast), Popovic, Dzemidzic.