HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV versterkt zich met aanvaller Levi Mugabe

Levi Mugabe
Foto: website HHC Hardenberg

Vierdedivisionist HZVV uit Hoogeveen heeft zich voor volgend seizoen versterkt met de 20-jarige Levi Mugabe. De aanvaller komt over van HHC uit Hardenberg, waar hij dit seizoen in de voorbereiding meedraaide met de eerste selectie en basisspeler is bij de beloften.

De speler is oorspronkelijk afkomstig van OZC uit Ommen. Daar werd zijn talent al snel herkend door grote clubs uit de regio. Levi werd in 2021 opgepikt door HHC en is inmiddels een vaste waarde in het elftal onder 23. Met zijn overgang naar HZVV zet hij de volgende stap in zijn carrière. Hij kent de club van de onderlinge wedstrijden tussen de beloftenteams van beide verenigingen en is niet alleen onder de indruk geraakt van de accommodatie in Hoogeveen, maar ook van het enthousiasme dat hij heeft ervaren in de gevoerde gesprekken. Zijn doel voor komend seizoen is duidelijk: ‘Ik ga voor een vaste plek in de voorhoede van HZVV.’

Bestuurslid voetbalzaken Marcel Schoemaker van HZVV is blij met de komst van de aanvaller. ‘Hij past in onze filosofie. We zetten steeds meer in op jeugdig talent met perspectief.’ Vanuit die gedachte zal de komende maanden verder worden gesleuteld aan de selectie voor het seizoen 2023-2024. Uiteindelijk moet dat resulteren in een sterke groep, waarmee de nieuwe trainer Bram Freie in de zomer aan de slag kan.

Zoals bekend keert middenvelder Noah ten Brinke volgend seizoen niet terug in het rood-wit. Hij bewandelt de omgekeerde weg van Levi Mugabe en gaat voor zijn kansen bij HHC. Ook linksback Justin Lambers is bezig aan zijn laatste maanden in Hoogeveen, evenals de snelle buitenspeler Kelly João die wegens een verhuizing naar Arnhem op zoek gaat naar een andere club. Centrumverdediger Yannick Manusiwa vervolgt zijn loopbaan in een lager elftal van de Hoogeveense zaterdagvereniging.

Terug