HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV verslaat Pelikaan S in spektakelstuk

Pelikaan S

Beide ploegen zorgen voor pure propaganda voor voetbal

Hoogeveen – Het treffen tussen hoofdklasser HZVV en zaterdag eersteklasser Pelikaan S in het kader van het AH Offerein toernooi werd een waar spektakelstuk. De supporters genoten van twee uitstekende ploegen die verzorgd voetbal lieten zien. De wedstrijd zal vol strijd, spanning, knappe acties en vijf fraaie treffers. Pure propaganda voor het voetbal, waarbij HZVV door een 3-2 zege via een laat beslissend doelpunt als winnaar uit de bus kwam.

De man van de wedstrijd was Noah ten Brinke, die alle drie fraaie treffers van HZVV voor zijn rekening nam. Tegen VKW maakte hij er al twee en tegen Pelikaan S zorgde hij in de laatste minuut bij 2-2 met zijn derde treffer ervoor dat HZVV aan kop gaat met twee zeges. In de beginfase zag het er nog niet naar uit dat HZVV zou gaan winnen, want na twee minuten nam Pelikaan S al de leiding. Na een voorzet van links tikte de vrijgelaten Joshua Sion de bal langs doelman Rodney Rosink. HZVV kwam die tik al snel weer te boven, want na een kwartier leidde HZVV al met 2-1. Binnen twee minuten scoorde Noah ten Brinke twee maal op fraaie wijze. Na een voorzet van Daan Wijma volleyde Ten Brinke het leer langs doelman Levi de Ron. Een minuut later lanceerde Jermain Baicadila Ten Brinke, die in de korte hoek De Ron opnieuw verraste. Zo had HZVV de achterstand snel goed gemaakt. Het had echter niet veel gescheeld of een minuut later was het al 2-2, maar ex-HZVV-er Fabian Stevens kopte op de lat. Stevens verliet HZVV voor Pelikaan S, maar Noah ten Brinke vult zijn vertrek momenteel uitstekend in en eiste een hoofdrol voor zich op. HZVV verzuimde vlot op 3-1 te komen, want Kelly Joao, Sander Dzemidzic en Jermain Baicadila misten goede kansen. Aan de andere kant was Joshua Sion dichtbij de gelijkmaker, maar zijn lobje over Rosink kon Alex Zomer van de doellijn trappen. In de slotfase van de eerste helft werd HZVV wat slordiger en nam Pelikaan S het initiatief over zonder tot goede kansen te komen. Het eerste bedrijf was een lust voor het oog met twee technisch vaardige ploegen.
Na rust kwamen Jesse van Dalen, Walter Dias N’zasi en Justin Lambers bij HZVV in de ploeg en ook de gasten wisselden enkele spelers. Ook de tweede helft was het aanzien meer dan waard. In een hoog tempo golfde het spel snel op en neer met goed combinatievoetbal. Pelikaan S joeg op de gelijkmaker en was zeer dreigend, waardoor HZVV de eerste twintig minuten na rust nauwelijks gevaarlijk meer werd. Pelikaan S kreeg kansen via Joshua Sion (op de voet van Rosink) en Jan Hooiveld (op de voet van Rosink), maar HZVV bleef op de been. De gasten claimden een strafschop toen Jeroen Haan neer ging na een duel met Justin Lambers, maar de arbiter wuifde de situatie weg en daar kwam HZVV goed weg. Na twintig minuten kwam HZVV meer onder de druk vandaan en dat leverde kansen op voor Walter Dias N’zasi, Lorenzo Valente, maar de uitstekende doelman Stefan van der Leij hield Pelikaan S in de wedstrijd. In een fase dat HZVV beter werd, viel toch de gelijkmaker. Jeroen Haan passeerde Tim Riksman en schoof de bal in de rechter hoek. Even later was HZVV al weer dichtbij de 3-2, maar de inzet van Jesse van Dalen tikte Van der Leij via de lat over. De spanning bleef groot en Sion had zijn ploeg na een slippertje van Justin Lambers de winst kunnen schenken, maar vrij voor Rosink mikte hij over. Toen de meeste toeschouwers zich met een 2-2 gelijkspel verzoend hadden, zorgde goudhaantje Noah ten Brinke in de laatste minuut alsnog voor de zege voor de thuisclub. Walter Dias N’zasi legde breed, waarna de inkomende Ten Brinke de vreugde compleet maakte voor HZVV na een fantastische voetbalavond.

HZVV-Pelikaan S 3-2 (2-1)
2. Joshua Sion 0-1, 15. Noah ten Brinke 1-1, 16. Noah ten Brinke 2-1, 83. Jeroen Haan 2-2, 90. Noah ten Brinke 3-2. Scheidsrechter: Smook Brands. Geel: Wijma, Hup (HZVV),  Hooiveld (Pelikaan S).
HZVV: Rosink; Riksman, Manusiwa, Zomer, Wijma (46. Lambers; Hup (75. Eiromkui), Valente (81. Tinholt), ten Brinke, Baicadila (60. Van Dalen), Joao (46. Dias N’zasi), Dzemidzic.