HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV verliest van koploper WVV

Winschoten – HZVV is er niet in geslaagd koploper WVV de eerste nederlaag toe te dienen. Het werd wel een spektakelstuk met veel doelpunten, een rode kaart, opstootjes en vuurwerk. Na een 3-2 ruststand had HZVV door een rode kaart met elf tegen tien de kans alsnog een zege uit het vuur te slepen. WVV counterde echter naar 5-2, omdat HZVV na rust niet thuis gaf.

WVV kwam al vroeg op een 1-0 voorsprong door Martijn Drent. Na 21 minuten scoorde Yoran Popovic 1-1. Het was een wedstrijd waarin bijna elke kans een doelpunt opleverde. Na ruim een half uur maakte WVV na slecht verdedigen van HZVV de 2-1 via Ramon Kuiper. Vlak voor rust scoorde Martijn Drent op schitterende wijze. Van heel ver vloog de bal over doelman Rodney Rosink in de touwen.

Vlak voor rust kreeg Youri Ploeger rood na een tackle op Popovic. HZVV kwam daarna op fortuinlijke wijze op 3-2 door Tim Mulder. Doelman Tim Lugies ging hier flink de fout in en liet de bal door de benen rollen.

Met een goed gevoel ging HZVV de rust in, maar in de tweede helft kon de ploeg van trainer Bram Freie de wedstrijd niet omkeren. WVV counterde via Rik Wubs en Ivar Bruins naar 5-2  en HZVV werd nauwelijks gevaarlijk. HZVV-trainer Bram Freie was ontevreden over de tweede helft van zijn ploeg. ,,In de eerste helft gebeurde er veel. Op natuurgras in de stromende regen was het lastig voetballen. Dus was er veel strijd van beide kanten. WVV was toen zeer effectief, drie kansen, drie goals. De een nog mooier dan de ander. We kwamen vroeg op 1-0 achter, waarna Yoran de 1-1 maakte. De 2-1 en 3-1 waren hele knappe goals van WVV. In de 42ste minuut kregen zij rood na natrappen van een speler van WVV tegen Popovic. Direct daarop scoorde Tim Mulder 3-2 en was het rust. Waar iedereen dacht dat wij erop en erover zouden gaan tegen tien man, was de tweede helft bedroevend van onze kant. Er worden in dit soort wedstrijden, op een slecht veld tegen een tegenstander die inzakt en op de counter loert, andere dingen gevraagd. Die strijd en passie heb ik gemist in de tweede helft en WVV counterde terecht naar 5-2. Wij hebben nauwelijks uitgespeelde kansen gehad de tweede helft. Een terechte nederlaag die we helemaal aan onszelf te danken hebben. Wij moeten snel gaan beseffen wat er gevraagd wordt in dit soort wedstrijden.”

WVV-HZVV 5-2 (3-2)
7. Martijn Drent 1-0, 22. Yoran Popovic 1-1, 33. Ramon Kuiper 2-1, 40. Martijn Drent 3-1, 45. Mulder, 52. Rik Wubs 4-2, 77. Ivar Bruins 5-2.
Geel: Ballast, Hup, Riksman (HZVV), Bruins (WVV). Rood: Ploeger (WVV).
HZVV: Rosink; Riksman, Fernando, Wijma, Ballast (88. De Jonge); Sijtsma (65. Van Rooyen), Simons (46. Valente), Mulder (88. Mugabe), Hup: Dzemidzic, Popovic.