HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV verliest ruim bij AZSV

Aalten – HZVV leed een 3-0 nederlaag bij AZSV. De gasten kregen genoeg kansen om op voorsprong te komen, maar de bal wilde er niet in. Kort na rust waaide een corner in de goal van HZVV, waarna een kwartier voor tijd het 2-0 werd na een strafschop. Daarmee was de wedstrijd beslist en zal HZVV een heuse Houdini-act moeten opvoeren om zich nog te kunnen handhaven.

AZSV begon beter aan de wedstrijd en kreeg enkele goede kansen via Siep Rompelaar. Maar door goed keeperswerk van Jari Hooijer, die naar HODO vertrekt, hield hij knap de nul. De bezoekers hadden zelf een aantal uitstekende kansen via Pim de Jonge, Lorenzo Valente en Sander Dzemidzic, maar werden allen geblokt of gepakt door de AZSV-doelman. Na rust werd AZSV beter en HZVV moest meer terug. De onfortuinlijke manier waarop de 1-0 viel is misschien wel tekenend voor het seizoen van HZVV. Ferran Mombarg zag zijn corner door de wind in één keer in het doel belanden. Een kwartier voor tijd kreeg AZSV ook nog een strafschop, die werd binnenschoten door Chris Verheul. Diezelfde Verheul zorgde tien minuten voor tijd, met een vlammend schot, voor de 3-0 eindstand.

HZVV-trainer Jaap Scholing koos deze keer voor een iets meer aanvallender speelwijze. ,,Wij hadden gekozen voor een andere strijdwijze en dat maakte een bijzonder leuke eerste helft met een HZVV dat veel op de helft van de tegenstander te vinden was. Een strijdbare ploeg die speelde om te winnen. Ondanks de lef die we uitstraalden was de eerste kans na een kwartier voor AZSV. Jari Hooijer pakte de bal na een 1 op 1 situatie met Rik van Eerden erg goed. Iets later haalde Daan Wijma een kopbal van de lijn na een corner. Vervolgens brak de fase aan waarin wij de beste kansen krijgen. Een aanval over links via Kelly Joao, waarbij Pim de Jonge in schotpositie komt. Net naast. Goede actie van Lorenzo Valente die eindigt met een schot dat door de keeper wordt gepakt. Een goede aanval over rechts naar links waarbij Sander Dzemidzic klassiek naar binnen komt en de lange hoek zoekt. Goed gepakt door de keeper. Op slag van rust een goed drukmoment van Lorenzo Valente waarbij hij met een teruggetrokken bal Sander in stelling brengt. Het schot had een goal moeten zijn, maar eindigt te dicht bij de keeper waardoor deze redding kan brengen. Na rust een gelijkopgaande strijd totdat in minuut 58 een corner ineens binnendraait gedragen door de wind. Daardoor knapte er iets bij HZVV. Toen viel een kwartier voor tijd de 2-0 uit een dubieuze strafschop. De voet van Yannick Manusiwa zou richting buik tegenstander zijn gegaan. Toen was het over. We hebben nog een extra aanvaller naar voren gestuurd met Alex Zomer, maar dit mocht niet baten. Na onnodig balverlies in de opbouw viel ook nog de 3-0. Het draadje waar we aan hangen wordt steeds dunner, maar het kan nog steeds.”