HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV verliest ook van effectiever AZSV

‘Opnieuw een wedstrijd die we niet hoeven te verliezen’

Hoogeveen – Opnieuw had HZVV na een nederlaag het gevoel dat er meer in gezeten had. Dat was in het thuisduel tegen subtopper AZSV ook het geval. In het duel waarbij beide ploegen een handvol kansen kregen, toonde het slim spelende AZSV zich net iets effectiever en had aan twee momenten genoeg de drie punten mee te nemen: 1-2. HZVV toonde een enorme inzet, maar weer was het niet voldoende voor de winst.

HZVV-trainer Rick Mulder was teleurgesteld over de nipte nederlaag. ,,Opnieuw een wedstrijd die we niet hoeven te verliezen,” stelt hij. ,,Wanneer je naar de stand kijkt dan denkt een buitenstaander dat HZVV er niets van bakt, maar dat is wekelijks niet het geval. Alleen tegen DETO zijn we echt weggespeeld. In de andere wedstrijden hebben we recht op meer en dat was tegen AZSV ook het geval. Een standaardsituatie is opnieuw beslissend. Het scoren gaat ons moeilijk af en dat zorgt ervoor dat je steeds in de achtervolging moet, terwijl de kansen er wel zijn. De mannen knokken enorm voor een resultaat en dat vind ik knap. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het onze kant een keer moet opvallen. Ik kan de mannen daarin niets verwijten.”
HZVV miste doelman Rodney Rosink wegens ziekte en Lorenzo Valente was niet fit. De thuisclub begon goed aan de wedstrijd en zorgde via Kelly Joao en Noah ten Brinke voor dreiging, maar het zat net niet mee. Na een voorzet van Kelly Joao kwam Noah ten Brinke een teenlengte tekort. Een schot van Sander Dzemidzic verdween in handen van doelman Guus Vaags. Na acht minuten had HZVV op voorsprong kunnen komen na een vlotte aanval. Kelly Joao lanceerde Harry Bakker, die op de paal schoot. In de rebound mikte hij in het zijnet. Aan de andere kant waren er mogelijkheden voor spits Rik van der Eerden en Chris Verheul, maar HZVV overleefde die situaties. Na een half uur was er een kort offensiefje van HZVV, waarbij Sander Dzemidzic de rug van een AZSV-er raakte en Tim Riksman de bal voor kopte, maar er niemand was die afrondde. Vrij onverwacht viel de goal aan de andere kant. Bij een uitval gaf HZVV teveel ruimte weg, waardoor spits Rik van der Eerden ongehinderd kon binnen knikken. Dat kwam even hard aan bij HZVV, dat goed in de wedstrijd zat. De ploeg had zich voor rust nog kunnen herstellen van de achterstand, want Kelly Joao kon alleen op doelman Vaags afgaan, maar hij wachtte te lang, waardoor de dot van een kans verloren ging. Na rust startte AZSV goed en in die fase viel ook de 0-2. Opnieuw werd een standaardsituatie de thuisclub fataal. Na een corner ging de bal over iedereen heen, behalve over spits Rik van der Eerden, die de defensie van HZVV over het hoofd had gezien. De lepe spits liet dit buitenkansje niet onbenut. Dat was een mokerslag voor HZVV dat met goede moed aan het tweede bedrijf wilde beginnen. HZVV was even van slag en AZSV had de wedstrijd tot een uur spelen onder controle. Op dat moment kwam de spanning terug, want Sander Dzemidzic maakte op fraaie wijze de aansluitingstreffer na aangeven van Harry Bakker. HZVV kreeg weer hoop op een punt, maar kon moeilijk een gaatje vinden in de hechte defensie van de gasten, die hun zesde tegentreffer moesten incasseren. HZVV viel aan en AZSV kon haar geliefde counterspel spelen dat enkele kansjes opleverde. Chris Verheul kon vrij op doelman Jari Hooijer afgaan, maar door een schitterende reddingsactie van Tim Riksman ging dat niet door. Riksman moest het wel met een blessure bekopen en moest het veld verlaten. HZVV kreeg nog twee kansen. Harry Bakker raakte de bal na een voorzet van rechts niet vol. Vlak voor tijd was invaller Jesse van Dalen nog dichtbij de verdiende gelijkmaker, maar zijn kopbal vloog net over.

HZVV-AZSV 1-2 (0-1)
35. Rik van der Eerden 0-1, 51. Rik van der Eerden 0-2, 64. Sander Dzemidzic 1-2, Scheidsrechter: Boringa. Geel: Goosen (AZSV)
HZVV: Hooijer; Riksman (84. Lambers), Zomer, Manusiwa (72. Ballast), Mulder (72. Van Dalen); Wijma, ten Brinke, Hup; Dzemidzic, Bakker, Joao.    

Terug