HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV verliest ook tweede uitwedstrijd bij Flevo Boys

Flevo Boys

Emmeloord – HZVV heeft ook haar tweede uitwedstrijd van dit seizoen verloren. Tegen Flevo Boys leed de ploeg van trainer Rick Mulder een 2-0 nederlaag. De wedstrijd kende een bizar verhaal, want vanwege onenigheid in het arbitrale trio verliet een grensrechter het sportpark, waardoor het duel pas anderhalf uur later kon beginnen. Er moest eerst een grensrechter uit Dronten komen, waarna alsnog afgetrapt kon worden.

HZVV was in de eerste helft iets meer in balbezit en kreeg enkele kansen op de voorsprong. Noah ten Brinke schoot naast en Jansen kon een voorzet van Jorn Ballast nog net tot corner verwerken. HZVV had pech toen een terugspeelbal op Flevo Boys-doelman Matyas van Zorge tegen de paal ketste. De thuisclub kon daar weinig tegenover stellen en werd pas na een half uur voor het eerst gevaarlijk via Timon Rorije, die over schoot. Vlak voor rust was Kelly Joao nog het dichtst bij een treffer, maar doelman Van Zorge pareerde zijn inzet. Na rust kwam Tim Riksman voor Tim Mulder in de ploeg en de start van HZVV was goed. Na drie minuten kreeg Sander Dzemidzic de kans zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar hij schoot over. Daarna kwam Noah ten Brinke een teenlengte tekort en kopte Yannick Manusiwa naast. Na dit offensiefje van de gasten kwam de thuisclub beter in de wedstrijd en dat leverde een grote kans op voor spits Gerben Visser. Sander Dzemidzic leverde in, waarna Visser vrij voor doelman Hooijer op de paal mikte. HZVV werd daarna nauwelijks meer gevaarlijk, terwijl Flevo Boys, dat ook niet groots speelde, meer balbezit had. Na ruim een uur nam de thuisclub de leiding via een treffer van Timon Rorije na een voorzet van Giedo de Weerd. HZVV moest daarna de aanval kiezen en nam achterin risico’s. De beste kansen bleven voor Flevo Boys via de counter. Nijboer raakte de paal, waarna acht minuten voor tijd de beslissing viel. Na slecht verdedigen legde Nijboer de bal op het hoofd van Thomas Potters, die voor een gapende doelmond raak kopte. HZVV koos massaal de aanval, terwijl Flevo Boys massaal verdedigde en counterde. Dat leverde goede kansen op voor Zandbergen en Bos, waarbij Yannick Manusiwa nog een bal van de doellijn moest trappen.

HZVV heeft de vorm nog steeds niet echt te pakken en zal volgens trainer Rick Mulder echt wat stappen moeten gaan zetten om het tij te keren. “Een bijzondere start van de voorbereiding op de wedstrijd. Onenigheid in het arbitrale trio. Hierdoor begon de wedstrijd om 16.30 uur. Niet ideaal, maar ik vind wel dat de ploeg het goed oppakte. Ik vond ons aan de bal de betere ploeg zonder tot grote kansen te komen. Ook Flevo Boys creëerde niet veel. Na rust komen we goed uit de startblokken met een kans voor Sander Dzemidzic. Daarna volgt er een verkeerde breedtebal en levert het een hele grote kans op voor Flevo Boys. Vanaf dat moment zijn wij het wederom helemaal kwijt. De 1-0 volgt, waar we zelf ook meer kunnen doen. Uiteindelijk valt er ook een 2-0, omdat het geloof helemaal weg is. Het lukt ons niet om met een tegenslag om te gaan. Dan moet je hard werken, maar ook dat lukt ons op dit moment niet. Er moeten echt wat stappen gezet worden om het de andere kant op te laten vallen in ons voordeel.”

Flevo Boys-HZVV 2-0 (0-0)
68. Timon Rorije 1-0, 82. Thomas Potters 2-0.
Scheidsrechter: Oosterkamp.

HZVV: Hooijer; Zomer, Manusiwa, Ballast, Mulder (46. Riksman); Valente, ten Brinke, Hup, Wijma (77. De Jonge); Joao (66. Bakker), Dzemidzic.