HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV verliest door persoonlijke fouten van DHSC

DHSC

Hoogeveen – HZVV heeft haar derde nederlaag van het seizoen geleden. Tegen het iets gemakkelijker voetballende DHSC verloor HZVV met 1-4 en dat was geflatteerd. De thuisclub kan de nederlaag zichzelf aanrekenen, want de treffers werden door eigen persoonlijke fouten weggegeven. Bij 0-2 speelde HZVV een half uur met een man meer wegens een rode kaart, maar kreeg toch nog twee doelpunten tegen. HZVV verkeert momenteel in een moeilijke fase, waarbij de echte vorm er nog niet is.

Tegen DHSC, de club van Wesley Sneijder, die langs de lijn stond, kreeg HZVV een les in effectiviteit. Beide ploegen kregen evenveel kansen, maar HZVV vergat ze te benutten, terwijl de gasten met Dion van Burik over een gemakkelijk scorende spits beschikten. De beginfase was voor DHSC, dat iets vlotter combineerde en al snel op voorsprong kwam. Een lange bal werd door de HZVV-defensie verkeerd beoordeeld, waardoor Tevfik Ceyar vrij voor Rosink Dion van Burik een niet te missen kans bood. Na een kwartier kwam HZVV beter in de wedstrijd en dat resulteerde in kansen voor Kelly Joao en Jan Hup, wiens voorzet door Berry van ’t Land bijna in eigen doel verdween. Na een half uur kreeg HZVV de kans op de gelijkmaker. Eerst strandde Sander Dzemidzic op doelman Turksma, waarna Kelly Joao voor een gapende doelmond jammerlijk over schoot. Na een half uur kreeg doelman Nick Turksma een bal in het gezicht, waarna hij na lang oponthoud werd vervangen door Niels Willemse. Daarna ebde het offensiefje van HZVV weer weg en werd DHSC in een rommelige fase met veel overtredingen nog een keer gevaarlijk, maar de eindpass was onnauwkeurig.

Vlak na rust verzuimde HZVV op gelijke hoogte te komen. Kelly Joao kon vrij op Willemse afgaan, maar hij mikte naast. In de tegenaanval deed Baggio Roberto Wallenburg hetzelfde. HZVV was iets meer in balbezit en DHSC was dreigend via de counter. Na een uur werd balverlies van HZVV afgestraft door een fraaie treffer van Yassine Tekfaoui. Net in een fase dat HZVV een overwicht had. Toen Fouad Dahmani Tim Riksman naar de fraaie, nieuwe kunstgrasmat duwde kreeg hij rood en was er weer hoop bij HZVV, want een half uur kende de ploeg een man meer. DHSC moest ver terug en hield alleen spits Dion van Burik voor. HZVV zette aan en was via Noah ten Brinke dichtbij een treffer, maar Willemse bracht redding. Een lange bal bereikte Van Burik, die Riksman en Rosink aftroefde en de 0-3 liet noteren. Kort daarna deed Sander Dzemidzic iets terug en passeerde Willemse vanaf de rand van het strafschopgebied. HZVV wilde meer en na drie wissels hield DHSC alleen maar tegen en loerde Van Burik op een counter. Jorn Ballast was dichtbij de 2-3, maar zijn inzet werd geblokt. In een fase dat een treffer voor HZVV in de lucht hing, leverde de HZVV-defensie zo maar in bij Dion van Burik, die daar wel raad mee wist en de wedstrijd besliste met zijn derde treffer van de middag.

HZVV-trainer Rick Mulder zag dat het vertrouwen bij zijn ploeg broos was, maar hij zag wel vooruitgang. ,,Na een stroef begin, waarbij we zelf veel te weinig lef tonen en de tegenstander dwingen tot keuzes, komen we na tien minuten beter in de wedstrijd. Toch valt de 0-1 door het verkeerd inschatten van een lange bal door het centrum. We blijven daarna wel in de wedstrijd, wat de afgelopen weken wel eens anders is geweest en hebben zelfs de 1-1 op de schoen. In de tweede helft volgt de tweede grote kans dat voor ons de 1-1 moet zijn. Deze gaat helaas naast de goal, terwijl de bal tussen de palen moet.

Vervolgens geven we door persoonlijke fouten gewoon de laatste drie doelpunten weg. Het vertrouwen is broos en wanneer dit dan ook nog gebeurt valt er niet tegen te voetballen. Dat is erg jammer, want ik vind dat er wel vooruitgang in zat ten opzichte van de afgelopen weken. Een geflatteerde overwinning voor DHSC, vooral door eigen toedoen.”

HZVV-DHSC 1-4 (0-1)
9. Dion van Burik 0-1, 60. Yassine Tekfaoui 0-2, 67. Dion van Burik 0-3, 68. Sander Dzemidzic 1-3, 73. Dion van Burik 1-4.
Scheidsrechter: Blom.
Rood: Dahmani (DHSC). Geel: Wijma, Hup (HZVV). Tekfaoui, Middelwijk, ter Borgh (DHSC).
Toeschouwers: 200.
HZVV: Rosink; Riksman (69. Mulder), Zomer, Manusiwa (69. De Jonge), Ballast; Wijma, Valente (85. Van Dalen), ten Brinke (69. Bakker), Hup; Dzemidzic, Joao.

Terug