HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV toont veerkracht tegen Scherpenzeel

Scherpenzeel

Wezep – HZVV heeft haar eerste oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen met 3-3 gelijk gespeeld tegen hoofdklasser Scherpenzeel. Het was de eerste keer dat beide ploegen elkaar troffen. Het werd een gelijkopgaand duel, waarbij de club uit de Hoofdklasse A bij rust met 1-2 leidde. Vlak na rust leek de wedstrijd bij 1-3 beslist, maar HZVV kwam sterk terug en zorgde via Joao en Dias Nzasi voor de 3-3 eindstand.

Het oefenduel werd gespeeld op het veld van WHC. Om voor beiden de te reizen afstand binnen de perken te houden werd een complex gevonden dat tussen het Gelderse Scherpenzeel en Hoogeveen in ligt. HZVV kon nog niet compleet aantreden tegen de ploeg, die in 2020 voor het eerst in de geschiedenis toetrad tot de Hoofdklasse. Het debuut duurde wegens corona slechts vier duels. Men hoopt voor het eerst een volledig seizoen in de Hoofdklasse af te kunnen werken. HZVV miste Pim de Jonge, Maiko Zwiep, Dinand de Vries, Guus Sijtsma, Jorn Ballast en Isaiah Eiromkui. HZVV startte overrompelend en kwam na twee minuten al op voorsprong na een knappe combinatie. Via Lorenzo Valente en Walter Dias Nzasi kon Jesse van Dalen doeltreffend afronden. Scherpenzeel schrok even, maar kwam sterk terug, want zeven minuten later stond het al 1-1 na een knappe aanval over rechts. De ervaren spits Soufiane Laghmouchi passeerde doelman Rodney Rosink met een bekeken schuiver in de uiterste hoek. Daarna golfde het spel heen en weer op het kunstgras van WHC met kansen voor beide ploegen. Sander Dzemidzic kreeg in deze fase de beste kans, want hij verscheen oog in oog met de doelman van Scherpenzeel. Het lobje was echter geen probleem voor de goalie. Vlak voor rust nam Scherpenzeel de leiding via een strafschop. Bij een duel tussen Tim Riksman en Soufiane Laghmouchi ging de lepe spits neer en arbiter Rene Boer zag er een strafschop in. Ismail Ouaddouh liet Rosink vanaf elf meter kansloos.
Na rust namen Daan Wijma, Noah ten Brinke en keeper Jari Hooijer de plaats in van Jan Hup, Jesse van Dalen en doelman Rodney Rosink. Scherpenzeel begon het tweede bedrijf iets beter en de 1-3 door Ismail Ouaddouh was in die fase vrij logisch. Na een kwartier deed HZVV iets terug. Binnen vier minuten scoorde de ploeg van trainer Rick Mulder twee keer. Kelly Joao passeerde de doelman vanuit een moeilijke hoek. Even later brak Joao opnieuw door op rechts, waarna zijn voorzet door nieuwkomer Walter Dias Nzasi knap binnen werd getikt. In de laatste twintig minuten gingen beide ploegen voor de winst. Die vermakelijke slotfase leverde goede kansen voor beiden op. HZVV-doelman Jari Hooijer verrichtte enkele knappe reddingen en werd ook nog geholpen door de paal en de lat. HZVV kreeg kansen via Lorenzo Valente, Sander Dzemidzic, Tim Riksman en Noah ten Brinke. In de laatste minuut was HZVV dichtbij de zege, maar Sander Dzemidzic lobde het leer over de verslagen doelman op de lat.

HZVV-Scherpenzeel 3-3 (1-2)
2. Jesse van Dalen 1-0, 9. Soufiane Laghmouchi 1-1, 36. Ismail Ouaddouh 1-2 (strafschop), 55. Ismail Ouaddouh 1-3, 61. Kelly Joao 2-3, 65. Walter Dias Nzasi 3-3. Scheidsrechter: R. Boer. Toeschouwers: 80.
HZVV: Rosink (46. Hooijer); Riksman, Manusiwa, Zomer, Lambers; Hup (46. Wijma), Valente (67. Van Dalen), van Dalen (46. N. ten Brinke); Dzemidzic, Dias Nzasi (66. Tinholt), Joao (78. Baicadila).