HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV strandt in bekertoernooi na nederlaag bij ONS

Sneek – HZVV is in de derde bekerronde uitgeschakeld door eersteklasser ONS. In de eerste helft waren er weinig kansen, maar leidde ONS wel met 1-0 bij rust. Na de thee kwam HZVV op 1-1, maar vergat door te drukken. Via twee uitvallen won ONS met 3-1 en is het bekeravontuur voor HZVV na drie bekerwedstrijden voorbij.

ONS begon beter aan het duel en kreeg in de beginfase al direct een grote kans via Nick Kleen die de bal over doelman Jari Hooijer tegen de paal schoot. Daarna kregen beide ploegen weinig kansen op een treffer. HZVV kwam niet verder dan een voorzet van Jesse van Dalen op Sander Dzemidzic die doelman Tristan Boersma onderschepte. Toch moest HZVV de rust ingaan met een 1-0 achterstand. Nick Kleen zette voor en topscorer Ewart Ottema passeerde Hooijer.

In het eerste kwartier na rust was ONS de betere ploeg en kon HZVV aanvallend weinig uitrichten. Toch had Kelly Joao na een uur de gelijkmaker op de schoen, maar hij kreeg het leer niet langs Boersma. HZVV putte moed uit die kans en twee minuten later kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Lorenzo Valente schoot in, waarna de bal via een verdediger in de touwen verdween: 1-1. HZVV wilde daarna doordrukken en kreeg diverse goede kansen via Harry Bakker, Kelly Joao en Jan Hup, maar de bal wilde er niet in. Een kopbal van Kelly Joao pakte Boersma, Jan Hup schoot over, een schot van Harry Bakker stopte Boersma en even later schoot Bakker in kansrijke positie over.
ONS trok zich ver terug voor het eigen doel en wankelde even. HZVV nam risico door heel aanvallend te spelen, waardoor er veel ruimte ontstond in de eigen defensie. Uit een spaarzame uitval scoorde Ewart Ottema 2-1. HZVV probeerde dit in de korte beschikbare tijd nog wel te herstellen, maar na opnieuw een counter besliste Nick Kleen de wedstrijd. Daardoor is het bekeravontuur voor HZVV voorbij en plaatst ONS zich bij de laatste zestien.

ONS-HZVV 3-1 (1-0)
39. Ewart Ottema 1-0, 59. Lorenzo Valente 1-1, 87. Ewart Ottema 2-1, 90+2 Nick Kleen 3-1. Scheidsrechter: De Wit. Geel: Valente, Riksman, Lambers (HZVV)
HZVV: Hooijer; Riksman, Manusiwa, Lambers (81. Mulder), Wijma; Valente, van Dalen, Hup, Ballast (61. Bakker); Joao, Dzemidzic.