HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV speelt gelijk tegen TVC ‘28

Hoogeveen – HZVV heeft met 1-1 gelijk gespeeld tegen vierde divisionist TVC ’28 uit Tubbergen. De ploeg van de nieuwe trainer Bram Freie speelde een redelijke wedstrijd met weinig kansen voor beide ploegen. De remise was dan ook een terechte afspiegeling van de verhoudingen in het veld. Daarmee herstelde HZVV zich enigszins van de 1-3 nederlaag tegen Be Quick 1887 van enkele dagen eerder.

Het zit HZVV tot nu toe niet helemaal mee, want na de langdurige blessure van Jesse van Dalen en de blessures van de nieuwelingen Tom Simons en Jens van Royen vielen Yoran Popovic, Tim Mulder, Tim Riksman en Lorenzo Valente in het duel tegen Be Quick geblesseerd uit. In het duel tegen de debutant in de vierde divisie TVC ’28, waren Lorenzo Valente (liesblessure) en Tom Simons nog niet inzetbaar. Yoran Popovic en Dan de Jonge waren op vakantie, maar verder was iedereen aanwezig. De van FC Zuidlaren overgekomen Jens van Royen speelde het laatste kwartier mee, maar had nog wel zichtbaar last van zijn enkel. Hij zorgde wel voor een bijzonder moment in de geschiedenis van HZVV, want bij zijn debuut in HZVV 1 was zijn eerste balcontact een assist op een treffer en dat zal in het verleden niet vaak of misschien wel helemaal niet, zijn voorgekomen. De wedstrijd tegen TVC ’28 was niet kansrijk, maar na acht minuten hadden beide ploegen wel één kans op een  vroege voorsprong. Na een kans voor TVC, die naast geschoten werd, was de eerste kans van HZVV voor Sander Dzemidzic, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Daarna was er vooral sprake van middenveldspel, waarbij HZVV vroeg stoorde en regelmatig snel de bal weer veroverde na balverlies. De thuisclub kreeg kansjes via een kopbal van Alex Zomer, die over ging en schoten van Jan Hup, die eveneens net over vlogen. Een lobje van ver was net iets te kort, waardoor de doelman makkelijk kon ingrijpen. Aan de andere kant verslikte Guus Sijtsma zich, waarna TVC ’28 kansrijk werd, maar HZVV-doelman Damyan van Goor pareerde de inzet. Zo ging de rust in met een weinig opwindende 0-0.
Ook in de tweede helft ging de strijd gelijk op met weinig spectaculaire momenten voor beide doelen. De eerste kans was voor nieuwkomer Levi Mugabe, maar hij mikte naast. Aan de andere kant moest Damyan van Goor handelend optreden na een schot van de gasten. De wedstrijd kende een laag tempo en beide defensies waren te sterk voor de voorhoedes, want echte uitgespeelde kansen bleven schaars. Een kwartier voor tijd brak TVC ’28 door over rechts en dat betekende uit het niets de voorsprong. Sem Weghorst werd gelanceerd, Damyan van Goor weifelde even en Weghorst schoof het leer langs de HZVV-goalie. Dat was een mokerslag, want HZVV wilde niet opnieuw een nederlaag lijden dit seizoen. Een minuut na de 0-1 kwam de thuisclub al weer op gelijke hoogte en dat was een bijzondere treffer. Alex Zomer stuurde met een fraaie pass nieuweling Jens van Royen op rechts weg. Hij bleek bijzonder snel te zijn en legde bij zijn eerste balcontact de bal breed op Sander Dzemidzic, die geen moeite kende de bal in het lege doel te tikken. Zo had de thuisploeg de achterstand heel snel weer hersteld. Het had niet veel gescheeld of de gasten waren een minuut later weer op voorsprong gekomen, maar Damyan van Goor voorkwam dat door een knappe redding op een inzet in de korte hoek. In de slotfase claimde HZVV een strafschop, nadat Sander Dzemidzic neerging, maar arbiter Ahlers wuifde de situatie iets te laconiek weg, want er was wel degelijk contact. TVC ’28 zette even aan, maar de beste kansen waren voor de thuisploeg via Jens van Royen, die trok met zijn voet en nog niet fit lijkt. Een inzet van Guus Sijtsma vlak voor tijd werd net nog geblokt, waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde. Na de twee nederlagen tegen Pelikaan S en Be Quick 1887 overheerste tevredenheid bij HZVV over het vertoonde spel.

HZVV-TVC ’28 1-1 (0-0)
72. Sem Weghorst 0-1, 73. Sander Dzemidzic 1-1. Scheidsrechter: Ahlers.
HZVV: van Goor; Timmerman (83. Leffers), Zomer, Wijma (68. van Royen), Ballast (51. Otten); Fernando, T. Mulder, Hup (68. vd Sleen), Sijtsma; Dzemidzic, Mugabe.