HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV sluit af met ruime zege op GRC Groningen

‘De 4e divisie is een hele mooie competitie’

Hoogeveen – Kampioen HZVV heeft de eerste klasse J verlaten met een 5-1 overwinning op degradant GRC. In een wedstrijd waar niets meer op het spel stond, toonde HZVV zich opnieuw effectiever dan de tegenstander. GRC kreeg ook enkele opgelegde kansen, maar ging daar niet efficiënt mee om. Yoran Popovic werd met 21 treffers topscorer van 1J en Sander Dzemidzic eindigde als tweede. Het hoogtepunt was de fraaie treffer van Tom Simons, waardoor het 3-0 werd.

De laatste wedstrijd van het seizoen stond ook in het teken van afscheid, want er werd afscheid genomen van doelman Rodney Rosink en Tim Mulder en de stafleden Wilfred Poeste en Tim Wiersema. Op de wedstrijd zat totaal geen spanning en bij beide ploegen kregen spelers speeltijd, die niet altijd een basisplaats hadden. Zoals verwacht was het krachtsverschil tussen HZVV en GRC groot, maar het baltempo lag zeer laag. GRC verdedigde met man en macht, maar toch nam HZVV al vroeg de leiding. Een schot van Yoran Popovic verdween via een verdediger langs doelman Rutger van den Berg in de touwen. De gasten counterden en kregen via Danny Bult een goede kans, maar hij schoot over. Na een half uur vergrootte Tom Simons de marge naar twee door een schuiver in de verste hoek. Kort daarna kreeg Rens Wardenier een dot van een kans vrij voor Rosink, maar hij mikte naast. Het laatste kwartier voor rust verliep zonder spectaculaire acties. ,,Ondanks ons lage baltempo kregen we toch voldoende kansen,” zegt trainer Bram Freie. ,,Ook GRC kreeg de nodige kansen, maar ging daar veel minder efficiënt mee om.”

Tweede helft

Na de thee nam GRC afscheid van Ronald Paans, die vanaf de aftrap op doel schoot en Rosink bijna verraste met een schot op de lat. Ook in de tweede helft trok GRC zich terug voor het eigen doel en gokte op de tegenaanval. Dat lukte regelmatig, want de voorwaartsen van GRC kregen voldoende ruimte. Kingma en Wardenier hadden echter het vizier niet op scherp staan. HZVV viel aan in een laag tempo en vond nauwelijks een gaatje in de hechte defensie van de gasten. Na een uur schrok iedereen op door een fraaie treffer van Tom Simons, die van ver doelman Van den Berg verraste. ,,Dat was een absolute wereldgoal, kiezelhard in de kruising. Dat was wel het hoogtepunt van de avond,” vond Freie. Nog geen minuut later bekroonde de afscheid nemende Tim Mulder zijn laatste wedstrijd met de vierde treffer. Twintig minuten voor tijd kreeg GRC haar eretreffer. Na een voorzet van rechts tikte doelman Rodney Rosink het leer voor de voeten van invaller Noël Buurma, die zijn eerste balcontact verzilverde met een eretreffer. Nadat GRC nog enkele kansen onbenut liet, bracht Yoran Popovic de eindstand op 5-1, waarmee hij zijn 21ste treffer kon laten noteren. ,,Wij zijn ook de ploeg, die veruit de meeste goals heeft gemaakt dit seizoen. Dat Yoran en Sander topscorer zijn geworden van 1J is ook uniek, twee spelers van dezelfde ploeg. Met tien punten voorsprong op ON en zes punten op WVV hebben we de concurrentie ver achter ons gelaten dit seizoen. Op naar de vierde divisie, een hele mooie competitie en hele uitdaging voor ons. Ook mooi dat Jan Hup en Jesse van Dalen na lang blessureleed nog even kort hun opwachting konden maken.”

HZVV-GRC 5-1 (2-0)
11. Yoran Popovic 1-0, 27. Tom Simons 2-0, 60. Tom Simons 3-0, 61. Tim Mulder 4-0, 70. Noël Buurma 4-1, 86. Yoran Popovic 5-1. Scheidsrechter: Agricola. Geel: Riksman (HZVV).
HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Ballast (46. Sijtsma), Wijma; Valente (46. vd Sleen), de Jonge, Dzemidzic; Popovic (85. Hup), Simons, van Rooijen (46. Mulder 85. Van Dalen)