HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV sluit af met ruime nederlaag

Barneveld – HZVV heeft de vierde divisie B verlaten met een 4-0 nederlaag bij SDVB. De uitslag doet vermoeden dat HZVV een kansloze wedstrijd speelde, maar dat was volgens trainer Jaap Scholing niet het geval. De eerste helft was gelijkwaardig, maar na rust toonde SDVB zich effectiever in het benutten van kansen. Een domper was het uitvallen na tien minuten van Pim de Jonge wegens knieklachten.

SDVB-HZVV was volgens Scholing een typische laatste wedstrijd van het seizoen. ,,Ja, warm weer, maar geen kansloze missie,” zegt hij. ,,We zijn gestart met alle spelers die wat minder gespeeld hebben en zonder de geschorste Alex Zomer en Daan Wijma en de geblesseerden Rodney Rosink en Lorenzo Valente. Op de bank zaten ook Jan Hup, Kelly Joao en twee onder negentien spelers Bram Otten (Jo19) en Noël van der Sleen (net twee weken 16).” De eerste kans van de wedstrijd was voor HZVV via Jesse van Dalen, maar vrij voor de keeper scoorde hij niet. Aan de andere kant verrichtte Jari Hooijer een prima redding bij een 1 op 1 situatie in het vijf meter gebied. Een grote domper voor HZVV was het uitvallen na tien minuten van de vertrekkende Pim de Jonge. Voor hem was het een fikse tegenvaller om in zijn laatste wedstrijd voor HZVV 1 noodgedwongen vroegtijdig het veld te moeten verlaten wegens een blessure. Na een half uur claimde alles wat HZVV was een strafschop toen Harry Bakker neergelegd werd, maar arbiter Kiremet wuifde de situatie weg.
Na rust sloeg de thuisclub al snel toe en nam een 1-0 voorsprong door een treffer van Rico Kuijt. ,,Die treffer viel veel te snel,” constateerde Jaap Scholing. ,,In minuut zestig is er een mooi moment met het debuut van Bram Otten en Noël van der Sleen. Helaas viel vlak daarna de 2-0.” Eerst verrichtte Jari Hooijer een knappe redding, maar even later was hij toch kansloos na een inzet van opnieuw Rico Kuijt. ,,Daarna golft het spel op en neer, maar zij zijn effectiever in het afronden van de kansen.” Via Milan van Elten en Stijn van Wolfswinkel werd het toch nog een ruime 4-0 nederlaag.
Na afloop nam SDVB afscheid van zeven spelers en trainer Bart Schreuder. Komend seizoen gaat er ook bij HZVV nogal wat veranderen. Joao, ten Brinke, Bakker, Lambers, Hooijer, De Jonge en Manusiwa verlaten HZVV. Daartegenover staat de komst van Gabriël Fernando (22), Yoran Popovic (24) en Levi Mugabe (20). De nieuwe trainer is Bram Freie uit Nijverdal, die dit seizoen trainer van SVI was. Jaap Scholing blijft assistent. Terugkijkend werd het volgens Scholing geen seizoen waar hij met plezier aan terugdenkt. ,,Het seizoen is niet het seizoen geworden waar je vooraf op hoopt, maar dat lijkt me wel duidelijk. Het afscheid van trainer Rick Mulder, het wegvallen van Harold Brunsting, het moeizaam tot resultaten komen, zijn geen zaken waar je later met veel plezier aan terug denkt. Waar ik wel trots op ben, is dat we als groep in elke wedstrijd met een goed plan en een goede wedstrijdmentaliteit de wedstrijden zijn ingegaan. Elke keer maar weer, ook na weer een tegenslag. Dat is een compliment aan de spelersgroep. Het viel niet mee om het na weer een nederlaag toch maar weer op te brengen. Daarnaast heeft Rob van der Sleen prima werk geleverd. We zijn er als staf, trainers, begeleiding, verzorging, in geslaagd om ondanks de resultaten de sfeer te behouden en zijn uiteindelijk strijdbaar, soms te naïef, ten onder gegaan. Zonde, nu is het tot rust komen, gretig worden voor een nieuw seizoen en dan in een mooie eerste klasse mee gaan spelen en proberen het maximale er uit te halen. Want dat is wat we volgend seizoen gaan zien,” zegt Scholing.

SDVB-HZVV 4-0 (0-0)
48. Rico Kuijt 1-0, 65. Rico Kuijt 2-0, 74. Milan van Elten 3-0, 78. Stijn van Wolfswinkel 4-0. Scheidsrechter: Kiremit. Toeschouwers: 350.