HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV sluit af met nederlaag tegen DETO

DETO

Hoogeveen – HZVV heeft de competitie afgesloten met een 2-4 nederlaag tegen subtopper DETO. Vlak na rust dreigde bij 0-3 even een grote nederlaag, maar HZVV kwam sterk terug tot 2-3. De thuisclub was zelfs nog heel dichtbij de 3-3, maar op slag van tijd bepaalde de boomlange spits Bas Postma de eindstand op 2-4.

HZVV miste teveel spelers om echt aanspraak te maken op de winst tegen een vooral voor rust sterk spelend DETO. Pim de Jonge, Justin Lambers, Kelly Joao en Lorenzo Valente zijn geblesseerd en Daan Wijma was geschorst. DETO speelde voor het eerst sinds 2011 op het HZVV-veld en voor hen was het dus het debuut op het kunstgras van HZVV, dat in de zomer vervangen wordt. Het was dus ook direct de laatste keer dat DETO op dit kunstgrasveld speelde. De gasten wisten er goed raad mee, want het begon voortvarend met vier corners op rij, maar die leverden geen treffer op. De eerste echte kans was voor Sander Dzemidzic, die maar net naast schoot in kansrijke positie. Het antwoord van DETO volgde na een voorzet van de afscheid nemende Ferdi ter Avest, waarna Bas Postma hard inkopte, maar doelman Jarie Hooijer, die een kans kreeg van trainer Mulder, redde knap. Even later was hij echter kansloos op de kopbal van verdediger Tom Koelman. DETO combineerde vlot, terwijl HZVV moeite had de bal in de ploeg te houden. Na een goede kans voor Postma en een afgekeurd doelpunt van DETO had Noah ten Brinke de kans gelijk te maken. Vrij voor doelman Ralph Muller strandde hij op de goalie. Even leefde HZVV op, waarna Jesse van Dalen dichtbij de gelijkmaker was, maar hij kopte naast. Na een half uur werd DETO weer beter en kwam vijf minuten voor rust op 0-2 en opnieuw leverde een standaardsituatie succes op. Na een vrije bal kopte Coplan Soumaoro de bal langs Hooijer.

Na rust bracht Mulder Finn Hoogeveen in de ploeg voor Jorn Ballast. HZVV startte feller dan voor rust en begon meer duels te winnen. De eerste kans na rust was dan ook voor de thuisclub. Jesse van Dalen lanceerde Noah ten Brinke, die iets te schuin voor het doel kwam, waarna hij in het zijnet schoot. Kort daarna volgde een mokerslag door DETO-spits Bas Postma, die veel te gemakkelijk Hooijer voor de derde keer kon passeren. Eventjes dreigde een afstraffing en een royale nederlaag voor HZVV. Het pleitte voor de thuisploeg dat het bleef gaan voor een beter resultaat en die strijdwijze was succesvol. Na een uur bracht Jesse van Dalen de spanning weer terug na een intikker in een vol strafschopgebied. Die treffer gaf HZVV moed en de ploeg deed er een schepje bovenop. Nadat Ferdi ter Avest in zijn laatste wedstrijd voor DETO werd gewisseld werd de spanning nog verder opgevoerd. Na een pass van Noah ten Brinke passeerde Jesse van Dalen voor de tweede keer doelman Muller. In het laatste kwartier had HZVV de wedstrijd onder controle en DETO werd nauwelijks meer gevaarlijk. Vlak voor tijd was de sensatie bijna compleet geweest toen HZVV een dot van een kans kreeg op 3-3. Jesse van Dalen stuurde Alex Zomer, die mee naar voren ging, de diepte in en invaller Maurice Tinholt kwam een teenlengte tekort de voorzet in te tikken. HZVV bleef jagen op de gelijkmaker, maar geheel uit het niets deelde Bas Postma de genadeklap uit, waarbij de spits te veel vrijheid kreeg. Zo eindigde de laatste wedstrijd van HZVV een beetje in mineur, maar dat verdween snel. Rick Mulder kijkt met tevredenheid terug op het seizoen met een achtste plaats. ,,Van onze kant kwamen we moeilijk op gang tegen een sterk DETO. Toch krijgen we uit standaardsituaties de goals tegen. Ik ben blij dat we na rust meer weerstand konden bieden en met meer druk en geloof vooruit durfden te voetballen. Dit resulteerde in een 2-3. Helaas lukte het ons niet om nog de 3-3 te maken. Het seizoen zit erop en wij zijn blij dat we in het linker rijtje zijn geëindigd. Dat was de doelstelling en dat hebben we met elkaar bereikt.”

HZVV-DETO 2-4 (0-2)

13. Tom Koelman 0-1, 39. Coplan Soumaoro 0-2, 52. Bas Postma 0-3, 61. Jesse van Dalen 1-3, 72. Jesse van Dalen 2-3, 88. Bas Postma 2-4.
Scheidsrechter: Michielsen.
Geel: Riksman (HZVV).
Toeschouwers: 150.
HZVV: Hooijer; Riksman, Zomer, Manusiwa, Ballast (46. Hoogeveen); Hup, Eiromkui (66. Tinholt), Sijtsma (75. Timmerman), Ten Brinke; Dzemidzic, van Dalen.