HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV slaat goede slag na zege op Velocitas

‘Een degelijke en terechte overwinning’

Hoogeveen – HZVV heeft een goede slag geslagen door promovendus Velocitas 1897 met 2-0 te verslaan. Na een slecht begin was HZVV de betere ploeg en de 1-0 ruststand was dan ook volgens de verhoudingen. Na rust bleef HZVV de betere ploeg en kwam fortuinlijk op 2-0, waarna het duel beslist was. HZVV staat vijfde en zag de concurrenten punten verspelen, behalve koploper WVV, dat zaterdag de tegenstander is.

HZVV begon slecht aan het duel en na zeven minuten had het zo maar 0-2 kunnen staan na kansen voor Jesse Bosgraaf en Mervyn Bos, maar een vroege achterstand bleef HZVV bespaard. Halverwege de eerste helft kwam HZVV beter in de wedstrijd en kreeg kansen via Yoran Popovic en Lorenzo Valente, maar de precisie ontbrak. In een rommelige fase nam HZVV de leiding door een knappe treffer van Tim Mulder. Even later scoorde Tim Mulder bijna de 2-0, maar de rust werd gehaald met een verdiende 1-0 voorsprong. Na de thee kreeg HZVV al snel opnieuw de kans op 2-0, maar vrij voor de keeper blokte doelman Tuur de Vries de inzet van Sander Dzemidzic. HZVV was meer aan de bal en Velocitas hoopte via lange ballen op een uitval, maar de defensie van HZVV stond goed. Aan de andere kant waren Yoran Popovic, Guus Sijtsma en Tim Mulder dichtbij een treffer, maar HZVV hield het tot een kwartier voor tijd spannend. Toen viel de tweede treffer voor de thuisclub, die deze verlossende treffer in de schoot geworpen kreeg door Haitham Elnabty, die te kort terug speelde, waarna Sander Dzemidzic simpel kon scoren. Velocitas zette aan en was via Cass Pinas dichtbij de aansluitingstreffer, maar Rodney Rosink redde knap. Even later was de bal bijna over de doellijn bij HZVV, maar de grensrechter vlagde niet en daar kwam HZVV goed weg. HZVV kreeg nog kansen voor Lorenzo Valente en Tom Simons, maar het bleef bij 2-0. Velocitas wisselde in totaal zes spelers wegens een hoofdblessure van Jens Zijlstra, maar ondanks nieuwe spelers kwam de ploeg net iets te kort tegen een sterker HZVV. HZVV-trainer Bram Freie was blij met de derde zege van zijn ploeg, allemaal in eigen huis behaald. ,,Ik vond het een degelijke en terechte overwinning, waarin we buiten de eerste tien minuten om, niet echt in de problemen zijn geweest. Na rust hebben we vrijwel niets weggegeven en zonder heel groots te spelen, maakten we de terechte 2-0. Ik vond dat we een slechte start hadden, waarin we slordig waren en Velocitas een grote kans kreeg die Rodney goed pakte. Na die eerste tien minuten pakten wij het initiatief en kregen we kansen op 1-0, uiteindelijk maakte Tim Mulder na een prachtige aanval en een goede assist van Sander de 1-0. Al met al een terechte ruststand. In de tweede helft zijn we geen enkel moment in de problemen geweest. Sander had direct na rust alleen voor de keeper al de 2-0 op de schoen. Het spelbeeld bleef hetzelfde. Wij de bal en zij loerend op de counter.”

HZVV-Velocitas 1897 2-0 (1-0)
40. Tim Mulder 1-0, 74. Sander Dzemidzic 2-0. Scheidsrechter: Venekamp. Geel: Pinas (Velocitas), Mulder (HZVV).
HZVV: Rosink; Riksman, Ballast, Fernando, Wijma; Mulder, Valente (85. Van Rooijen), Sijtsma, Hup; Dzemidzic (85. Simons), Popovic.