HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV slaat goede slag na winst bij GVAV Rapiditas

Groningen – HZVV heeft de koppositie weer steviger in handen door een 1-3 zege bij GVAV Rapiditas. De voorsprong op WVV bedraagt nu drie punten en op het verliezende ON vijf punten. Door een sterke start kwam HZVV al vroeg op 0-1, maar via een counter werd het 1-1, maar vlak voor rust nam HZVV weer een 1-2 voorsprong. Na rust vergat HZVV de wedstrijd eerder in het slot te gooien, dat gebeurde pas ver in blessuretijd.

HZVV speelde niet groots, maar bleef wel voor de elfde keer ongeslagen en ligt goed op titelkoers. ,,Waar we eerder in dit soort wedstrijden averij opliepen, trekken we ze nu wel over de streep,” zegt HZVV-trainer Bram Freie. ,,De zege was terecht, maar kwam niet gemakkelijk tot stand. Mooi dat we de zegereeks konden doortrekken en dat we nog altijd ongeslagen zijn in 2024.” De wedstrijd werd onder lastige omstandigheden gespeeld, want het grasveld was erg drassig, maar de start was goed. ,,De eerste twintig minuten waren sterk en scoorden we via Sander Dzemidzic de openingstreffer en waren er mogelijkheden om de wedstrijd al vroeg te beslissen.” Na de 0-1 kreeg HZVV kansen via vooral Jens van Rooijen die voor de meeste dreiging zorgde, maar ook Alex Zomer was dichtbij een treffer. In de slotfase van de eerste helft viel onverwacht de gelijkmaker na slordig verdedigen van HZVV. Daan van der Meulen scoorde vanaf de rand van het strafschopgebied en lobde over de iets te ver voor zijn doel staande Rodney Rosink. Het zat HZVV mee, want nog twee minuten later zorgde Yoran Popovic al weer voor de 1-2 na goed werk van Jens van Rooijen.

Tweede helft

Na rust kreeg HZVV genoeg kansen de wedstrijd te beslissen, maar dat lukte niet. In de absolute slotfase ging GVAV alles of niets spelen, maar tot grote kansen kwam de thuisclub niet. ,,Toch was het billen knijpen,” zegt Freie. ,,We hoorden dat ON achter stond en wisten wat ons te doen stond. Er kwam wel wat spanning op te staan. Lorenzo Valente en Gabriël Fernando waren inmiddels al geblesseerd uitgevallen, maar gelukkig vielen de jonge jongens Dan de Jonge en Lars Mulder prima in.”
Ver in blessuretijd bracht Sander Dzemidzic de definitieve beslissing na een uitval, waardoor HZVV voor de vijfde keer op rij een uitwedstrijd won en dat was lang een probleem. Het was de negentiende treffer van Sander Dzemidzic, die topscorer  is van 1J. ,,We hebben een mooie slag geslagen, omdat ON verloor en WVV niet speelde. We zijn er echter nog lang niet. Hopelijk komt de grote hoeveelheid geblesseerden snel weer terug en kunnen we tegen SVBO weer wat completer aantreden. Het weekje rust nu, komt wat dat betreft wel goed uit.”

GVAV Rapiditas-HZVV 1-3 (1-2)
7. Sander Dzemidzic 0-1, 41. Daan van der Meulen 1-1, 43. Yoran Popovic 1-2, 90+6 Sander Dzemidzic 1-3. Scheidsrechter: Tyler. Geel: Wijma, Ballast (HZVV), Van der Meulen (GVAV).
HZVV: Rosink; Zomer, Ballast, Fernando (46. De Jonge), Wijma; Valente (69. Mulder), Sijtsma, Dzemidzic; Van Rooijen, Popovic, Mulder.