HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV slaat goede slag na ruime zege op DZOH

Hoogeveen – HZVV heeft een uitstekende slag geslagen door naaste concurrent DZOH met 4-0 te verslaan. DZOH had voor rust het betere veldspel en meer balbezit, maar het counterende HZVV leidde bij rust met 2-0. Na rust zette DZOH aan, maar moest na een uur met tien man verder. Daarna liep HZVV uit naar 4-0 en kreeg kansen genoeg op een ruimere zege. HZVV heeft zich weer gemeld voor een toppositie, ook omdat koploper ON verrassend verloor van VKW.

In het eerste kwartier liet DZOH het betere veldspel zien, maar door twee fouten, die HZVV vakkundig afstrafte, leidde de thuisclub met 2-0. Na zeven minuten gaf doelman Frederik Bangma een foute pass, waardoor Sander Dzemidzic de bal over doelman Bangma heen lepelde. Door die onverwachte treffer kreeg HZVV moed en vijf minuten later stond het al 2-0 en opnieuw hielp DZOH een handje. Aron Timmerman beging een onnodige overtreding op uitblinker Jens van Rooijen, waarna Alex Zomer dit buitenkansje vanaf elf meter overtuigend verzilverde. HZVV zat op rozen en liet DZOH het spel maken. De gasten hadden meer balbezit, maar HZVV was veel gevaarlijker via snelle uitvallen. Vooral de rappe Jens van Rooijen, die voor de tweede keer dit seizoen in de basis begon, zorgde voor veel gevaar. HZVV kreeg kansen via Sander Dzemidzic, Jens van Rooijen en Yoran Popovic, maar de ploeg verzuimde de wedstrijd op slot te gooien. In het laatste deel van de eerste helft werd DZOH sterker en kreeg het de enige kans voor rust. Tom Hiemstra verscheen ineens vrij voor doelman Rodney Rosink, maar de doelman van HZVV verrichtte een fabuleuze redding en tikte de bal voor de voeten van Hiemstra weg. ,,Zij hadden iets meer de bal, maar wij hadden meer kansen en corners,” zegt HZVV-trainer Bram Freie. ,,Wij startten sterk aan de wedstrijd. Lekker dat we snel twee goals maakten. Een fout van de keeper en een domme overtreding op Jens. Daarna kregen we meerdere grote kansen op 3-0 en werd een zuivere goal van Sander afgekeurd, het was volgens de beelden absoluut geen buitenspel. Wij hadden de wedstrijd in het eerste half uur op slot moeten gooien. Daarna was DZOH sterker en moesten we echt terug.” Het begin van het tweede bedrijf leverde hetzelfde spelbeeld op. DZOH had meer balbezit en HZVV wachtte af en gokte op de counter. De gasten kregen echter geen kansen, terwijl HZVV ook niet echt gevaarlijk werd. Na een uur was de wedstrijd eigenlijk beslist toen Tom Bosman na een overtreding op Jens van Rooijen van het veld moest. HZVV pakte het initiatief en een overwicht, dat de nodige kansen betekende. Kort daarna bekroonde Jens van Rooijen zijn goede spel met een knappe goal. Na opnieuw een fout in de DZOH-verdediging krulde Van Rooijen de bal schitterend in de verste hoek. HZVV wilde meer en kreeg kansen via Sander Dzemidzic, maar pas elf minuten voor tijd werd de voorsprong vergroot. Na een voorzet van invaller Tom Simons kopte Yoran Popovic de bal voor het doel en was het voor Sander Dzemidzic een koud kunstje het leer in het lege doel te schuiven. Daarna kreeg DZOH haar tweede kans van de wedstrijd, maar opnieuw stond doelman Rodney Rosink in de weg, die niet veel te doen kreeg, maar wel zijn doel schoon hield. In de slotfase raakte Aron Timmerman nog de lat, maar HZVV won ook haar zevende thuiswedstrijd en doet weer helemaal mee in de top van 1J. ,,We hebben kansen genoeg gehad om meer treffers te maken en dat is eigenlijk het enige dat we onszelf kwalijk kunnen nemen. We hebben over de hele wedstrijd nauwelijks wat weg gegeven en veel gecreëerd. Zeer tevreden dus,” zegt Freie.

HZVV-DZOH 4-0 (2-0)
7. Sander Dzemidzic 1-0, 13. Alex Zomer 2-0 (strafschop), 62. Jens van Rooijen 3-0, 79. Sander Dzemidzic 4-0. Scheidsrechter: Souhuwat. Geel: Fernando (HZVV), Brouwer, Poyan, Boer (DZOH). Rood: Bosman (DZOH).
HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Fernando, Wijma; Valente (89. vd Sleen), Hup, Mulder (70. Simons); Van Rooijen (85. De Jonge), Popovic, Dzemidzic.