HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV richt blik op het nieuwe seizoen

Na een teleurstellend voetbaljaar, uitmondend in degradatie uit de 4e divisie, heeft zaterdagclub HZVV uit Hoogeveen de blik alweer gericht op komend seizoen. Met de nieuwe hoofdtrainer Bram Freie, afkomstig van SVI, en een flink aantal andere spelers hopen de Hoogeveners in de 1e klasse de kater weg te spoelen en de basis te leggen voor nieuwe sportieve successen. Opvallend daarbij is dat nadrukkelijk geïnvesteerd is in jonge voetballers, die voor fris elan moeten zorgen.

Van de bestaande selectie keren Pim de Jonge (lager elftal), Yannick Manusiwa (lager elftal), Harry Bakker (HHC onder 23), Justin Lambers (fysio-ondersteuning HHC), doelman Jari Hooijer (HODO), Kelly João (CSV Apeldoorn, wegens verhuizing naar Arnhem) en Noah ten Brinke (HHC) na de zomer niet terug in de hoofdmacht van de rood-witten.

In een eerder stadium werd al bekend dat HZVV voor komend seizoen een akkoord had bereikt met verdediger Gabriël Fernando (Harkemase Boys), aanvaller Levi Mugabe (HHC) en spits Yoran Popovic, die na een Amerikaans avontuur en een seizoen bij SC Genemuiden terugkeert op het oude nest. Nieuw in de selectie van de Hoogeveners  zijn eveneens Jens van Rooijen (FC Zuidlaren) en Tom Simons (FC Ommen). Zij moeten voor de nodige aanvallende impulsen en doelpunten zorgen, iets waaraan het afgelopen seizoen node ontbrak.

Vanuit de eigen jeugdopleiding worden Dan de Jonge, die afgelopen seizoen in het 2e elftal speelde, en Bram Otten doorgeschoven naar de eerste selectie. Beide spelers krijgen een stageplek. De club is zeer content dat deze twee talenten, die in alle standaardteams van de jeugd hebben gevoetbald, nu aan de deur kloppen bij het 1e elftal. Verheugend voor HZVV is verder dat Guus Sijtsma heeft besloten er weer vol te gaan. De talentvolle middenvelder stopte afgelopen seizoen wegens motivatieproblemen door een langdurige knieblessure.

Dat betekent dat Bram Freie in de voorbereiding de beschikking heeft over negentien spelers. Voor een plek onder de lat zal hij een keuze moeten maken tussen Rodney Rosink en Damyan van Goor.

De volledige selectie van HZVV voor het seizoen 2023-2024 ziet er als volgt uit: Rodney Rosink, Damyan van Goor, Tim Riksman,   Alex Zomer, Gabriël Fernando, Jan Hup, Daan Wijma, Lorenzo Valente, Yoran Popovic, Sander Dzemidzic. Tom Simons, Tim Mulder, Jesse van Dalen, Jens van Rooijen, Guus Sijtsma, Dan de Jonge, Jorn Ballast, Levi Mugabe en Bram Otten.

Terug