HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV pakt punt tegen CSV Apeldoorn

‘We hebben het verdedigend goed gedaan’

Hoogeveen – HZVV is er niet in geslaagd de laatste positie te verlaten, want de ploeg kwam niet langs csv Apeldoorn: 0-0. De kansen waren op de vingers van een hand te tellen en er ging veel mis bij beide ploegen. De tegenvallende wedstrijd verdiende dan ook geen winnaar. HZVV had gehoopt op een zege, maar kwam wel dichterbij een paar ploegen die boven hen staan.

HZVV-trainer Jaap Scholing koos voor een defensieve tactiek, waarbij het csv Apeldoorn het spel liet maken en gokte op de counter. ..Wij wilden vanuit een verdedigende organisatie proberen kansen te creëren uit de omschakeling. In de omschakeling waren we niet goed genoeg. We waren in de passing vooral te onzuiver, waardoor we niet tot kansen kwamen helaas. Al met al hebben we het verdedigend heel goed gedaan, maar aanvallend waren we te slordig en daardoor onmachtig. Dit wordt een hele kluif, maar we gaan door tot het laatste moment.” Het scheelde weinig of HZVV had al na een minuut op achterstand gestaan. Doelman Rodney Rosink knalde tegen Rik Vlutters op, waarna de bal maar net naast rolde. Daarna speelde het spel zich vooral op het middenveld af met nauwelijks kansen voor beide ploegen. HZVV kwam niet verder dan een schot van Kelly Joao over het doel en een schot van Lorenzo Valente, dat gered werd door doelman Dean Bredewolt. De gasten waren dreigend via Delano Grootenhuis en Didier Martel, maar HZVV bleef gemakkelijk overeind. Na rust begon csv Apeldoorn beter aan de wedstrijd en schroefde het tempo op, waardoor HZVV ver terug moest. HZVV verdedigde solide en gaf geen kansen weg. De gasten waren wel meer in balbezit, maar werden na rust geen moment echt gevaarlijk. HZVV kreeg na rust wel twee kansen op een treffer. Twintig minuten voor tijd legde invaller Noah ten Brinke het leer op het hoofd van Pim de Jonge, maar hij kopte over. Beide ploegen leden te veel balverlies, waardoor beide teams nauwelijks dreigend konden worden. Vlak voor het einde zette de thuisclub even aan en was nog heel dichtbij de verlossende treffer. Invaller Justin Lambers onderschepte een aanval van Apeldoorn en stormde op doelman Bredewolt af, die het leer tegen Lambers aanschoot. De bal rolde maar net naast, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een 0-0 gelijkspel en dat was een terechte afspiegeling van de verhoudingen in het veld. HZVV kan zich nog steeds veilig spelen, maar de achterstand op een veilige twaalfde plaats bedraagt maar liefst acht punten.

HZVV-csv Apeldoorn 0-0
Scheidsrechter: Kuipers. Geel: N. Tuasela, Meijer (csv Apeldoorn)