HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV pakt punt bij Huizen

sv Huizen

Huizen – Na de 0-0 tegen Ajax eindigde de uitwedstrijd voor HZVV bij Huizen ook in 0-0. Het eerste half uur was voor HZVV, daarna was er sprake van gelijkwaardigheid met kansen voor beide ploegen. Het gelijke spel was dan ook terecht gezien de verhoudingen al had HZVV vlak voor tijd nog de winst kunnen behalen na een dot van een kans, die gemist werd.  

HZVV-trainer Rick Mulder had zijn opstelling in vergelijking met vorige week op een paar plaatsen gewijzigd. Hij startte met Pim de Jonge en spits Harry Bakker in de basis ten koste van Kelly Joao en Justin Lambers. Het eerste half uur was nadrukkelijk voor HZVV, dat zich niet ingroef, maar gretig de aanval zocht. Het leverde in de achtste minuut al een goede kans voor de roodwitten via Harry Bakker op. Hij lobde het leer over doelman Jaime Hensen heen, maar de bal rolde maar net naast. HZVV had pech dat het na een half uur Tim Riksman al moest vervangen wegens een blessure. Na dat half uur kantelde de wedstrijd wat meer naar een evenwicht en bij vlagen zelfs naar een veldvoordeel voor Huizen, maar de kansen bleven voor beide ploegen schaars. Er ging veel mis bij de thuisclub en de gasten. De gastheren toonden zich slordig in de opbouw en HZVV had dan ook weinig moeite om de meeste aanvallen van de thuisclub al in een vroeg stadium te onderbreken. Invaller Kelly Joao en Alex Zomer waren nog een aantal keren dreigend voor het doel van doelman Hensen, maar het vizier stond niet op scherp. De 0–0 was dan ook een juiste afspiegeling van de verhoudingen in het veld. HZVV had echter in de absolute slotfase haar eerste uitoverwinning kunnen bijschrijven. Kelly Joao brak door en legde het leer panklaar voor Sander Dzemidzic, maar in kansrijke positie raakte hij de bal half, waardoor de bal naast rolde. Huizen kroop daarbij door het oog van de naald. Ondanks het punt zakte HZVV naar de vijftiende plaats van de vierde divisie B.

HZVV-trainer Rick Mulder vindt dat het spel van zijn ploeg vertrouwen voor de toekomst geeft. ,,Wij begonnen uitstekend aan de wedstrijd en zijn in balbezit en ook zonder de bal de duidelijk betere ploeg. Het levert helaas te weinig op. Harry Bakker lobt de bal net naast en zijn we ongelukkig bij voorzetten die net niet goed vallen. Helaas moeten we Tim Riksman wisselen wegens een blessure. Hierdoor komen er wat omzettingen en hebben we wat minder grip. In de tweede helft zijn we meer gelijkwaardig aan elkaar en levert dit zowel voor ons als Huizen kansen op. De grootste kans is voor Sander die een niet te missen kans naast schiet. Uiteindelijk is de 0-0 een goede afspiegeling. De mannen hebben hard gewerkt en nu is het zaak wedstrijden te gaan winnen. Het goede gevoel en bij vlagen goede spel geeft vertrouwen.”

Huizen-HZVV 0-0
Scheidsrechter: Berg. Geel: Valente, Manusiwa (HZVV).
HZVV: Rosink; Manusiwa, Zomer, Riksman (29. Wijma), Ballast (62. Lambers), De Jonge (71. Mulder); Valente, ten Brinke, Hup; Dzemidzic, Bakker (62. van Dalen).   

Terug