HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV pakt punt bij Buitenpost

Buitenpost – HZVV heeft na enkele nederlagen een punt kunnen pakken bij Buitenpost. De ploeg van trainer Rick Mulder, die deze week aangaf na dit seizoen te stoppen, kwam in de eerste helft verdiend op voorsprong, maar na rust maakte Buitenpost gelijk en met een gelijkspel konden beide ploegen leven.

Ondanks de afwezigheid van vijf spelers, waaronder vier basisspelers, was HZVV in de  eerste helft de betere ploeg. Het puntenverschil op de ranglijst (11) was niet te merken op het veld. De openingsfase was wel voor Buitenpost. Het eerste kwartier leverde een aantal mogelijkheden achter elkaar op. Daarna werd HZVV sterker. HZVV was feller en combineerde ook gemakkelijker. In de achttiende minuut kreeg HZVV’er Tim Mulder tijd en ruimte om uit te halen. Zijn schot belandde op de lat. Dat was het sein voor HZVV om door te drukken. De aanvalsdrift werd even later bekroond met een verdiende treffer. Jesse van Dalen opende de score door vanaf links op goal te schieten. In eerste instantie keerde Kevin van der Meulen de bal, maar Van Dalen was er snel bij om de rebound te verzilveren. Net voor rust was er een grote kans op de 0-2, maar Jan Hup schoot op de paal.

Vijf minuten na rust trok Sam Wormmeester de stand gelijk voor de thuisploeg. Van der Meulen brak door en speelde af op Rik Weening. Zijn pass was iets achter Sam Wormmeester, maar de aanvaller wist de bal toch knap met een halve omdraai in het doel te werken: 1-1. Even later was David Kazimier van afstand bijna succesvol, maar HZVV-doelman Rodney Rosink kon net redding brengen. Aan de andere kant moest Van der Meulen zich tot het uiterste strekken om een vrije trap van de lijn te tikken. In de slotfase golfde het spel op en neer en werd het onderling even onvriendelijk. HZVV was ontevreden over het feit dat hen de kans op 1-2 werd ontnomen. Sander Dzemidzic bracht de bal voor de goal en kreeg de bal terug van een speler van Buitenpost. De grensrechter vlagde ten onrechte af voor buitenspel. Harry Bakker had hem daarna voor het inschieten.

HZVV-trainer Rick Mulder was tevreden over de energie en werklust van zijn ploeg. ,,We hebben veel kansen bij elkaar gespeeld in de eerste helft. Een schot op de lat, paal en komen uiteindelijk verdiend op 0-1. Achteraf blijkt dit net te weinig om te winnen. Was de 2-0 gevallen dan winnen we. In de tweede helft geven we het initiatief weg. Lopen wat te ver terug in plaats met durf en lef vooruit te verdedigen. Halverwege pakken we dit weer beter op. De keeper van Buitenpost pakt nog twee goede mogelijkheden op een goal. De scheidsrechter maakt een verkeerde beslissing, dat gaf hij ook toe achteraf en ontneemt ons de 1-2. De laatste fase was rommelig. We misten veel spelers, maar ik ben erg content met de mannen die beschikbaar waren. Het team heeft energie en werklust getoond.”

Buitenpost-HZVV 1-1 (0-1)
24. Jesse van Dalen 0-1, 52. Sam Wormmeester 1-1.
Scheidsrechter: Huizinga.
Geel: Sletering, Kazimier, Schaafsma (Buitenpost), Lambers, Hup, Bakker (HZVV).

HZVV: Rosink; Manusiwa, Riksman, Wijma, Lambers; Hup, Ballast, van Dalen, Dzemidzic, Mulder, Bakker.