HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV mist kans op tweede plaats

‘De gelukkigste heeft gewonnen’

Emmen – HZVV heeft de kans gemist om voor de winsterstop naar de tweede plaats te stijgen. Ook de vierde uitwedstrijd kon HZVV niet winnen. Het sterk verdedigende SVBO liet HZVV het spel maken dat de meeste en beste kansen kreeg, maar doelman Lennon Ebeltjes groeide uit tot de uitblinker bij de thuisclub. Uit een spaarzame counter maakte SVBO de enige treffer en liet HZVV met een 1-0 nederlaag en een kater de winterstop ingaanZVV ,met een kater de winter.

HZVV-trainer Bram Freie vatte de voor HZVV frustrerende middag bij SVBO kort samen. ,,Wij de bal en de kansen, zij het doelpunt. De gelukkigste heeft gewonnen.” HZVV nam direct het initiatief, waarbij het na zeven minuten al op voorsprong had kunnen staan. Na een voorzet van Sander Dzemidzic kopte Jorn Ballast de bal net naast. Na een kwartier was de thuisclub dichtbij de 1-0. Een afstandsschot van Sander Boekholt pareerde Rodney Rosink goed en in de rebound keerde Rosink de inzet van Jelmer Scholtens. HZVV was meer in balbezit, maar het kwam vaak niet verder dan het strafschopgebied. Na een half uur schoot Yoran Popovic over en even later kreeg hij de bal zo in de voeten geschoven, maar hij wachtte iets te lang, waardoor Rene Wolbers het schot kon blokken. SVBO kwam vijf minuten later heel goed weg toen twee inzetten, waarvan de laatste van Guus Sijtsma, met kunst en vliegwerk werden gered.

Tweede helft

HZVV startte de tweede helft goed en joeg op de openingstreffer. Na een schot dat over ging van Guus Sijtsma, zette Sander Dzemidzic voor, waarna Tim Mulder bij de tweede paal over schoot. Sander Dzemidzic was daarna twee keer gevaarlijk, maar doelman Ebeltjes was niet te passeren. Uit de eerste counter van SVBO na rust viel meteen de enige treffer, maar daar zat een luchtje aan. ,,De scheidsrechter floot niet voor een overtreding op Tim Riksman,” vond Freie. Riksman bleef liggen, maar Dylan Wessels zette voor en Quentin Brands kopte binnen. ,,Het mag duidelijk zijn dat dit totaal tegen alle verhoudingen in gebeurde. We hebben er alles aan gedaan om nog de gelijkmaker te forceren. Twee afgekeurde goals en wederom enkele prachtige reddingen van Ebeltjes zorgden ervoor dat die niet viel.”
HZVV drong aan en kreeg enkele kansen op de verdiende gelijkmaker, maar Ebeltjes stond steeds op de goede plaats. Jens van Rooijen viel goed in en stichtte op links regelmatig voor gevaar, maar zijn voorzetten kregen de spitsen niet langs de doelman. Een vrije bal van Gabriël Fernando leek er in te gaan, maar een vuist van Ebeltjes bracht redding. Twee treffers van HZVV werden afgekeurd, waardoor het voor het betere HZVV een frustrerende middag werd en de tweede plaats gemist werd. Opnieuw bleef HZVV in een uitwedstrijd zonder punten. ,,We gaan toch een beetje met een kater de winterstop in,” zegt Freie.

SVBO-HZVV 1-0 (0-0)
67. Quentin Brands 1-0. Scheidsrechter: Aartsen. Geel: Hup, Ballast (HZVV), de Boer (SVBO). Rood (90): Egberts (SVBO).

HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Fernando, Wijma; Ballast, Hup, Sijtsma (75. Van Rooijen); Dzemidzic, Popovic, Mulder.