HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV maakt valse start bij promovendus WV HEDW

WV-HEDW

Amsterdam – HZVV heeft bij de start van de competitie een valse start gemaakt bij debutant WV HEDW. De Hoogeveners leden een 2-1 nederlaag, waarbij de gasten al na 40 seconden op achterstand kwamen. Bij vlagen was HZVV de betere ploeg, maar de thuisclub kreeg de meeste en beste kansen. Toch viel de 2-1 vlak voor tijd in een fase, waarin HZVV de wedstrijd onder controle leek te hebben.

HZVV startte met Daan Wijma als linksachter en Jorn Ballast als rechtsback, waardoor Tim Riksman op de bank zat. Ook nieuwkomer Harry Bakker begon op de bank en kwam in de tweede helft binnen de lijnen. HZVV begon vol goede moed aan de nieuwe competitie met een uitwedstrijd tegen het onbekende WV HEDW in Amsterdam. HZVV werd al gauw met de neus op de feiten gedrukt, want na 40 seconden keken de gasten al tegen een 1-0 achterstand aan. Een schot van rechtsback Sureyo Macrander kon Rodney Rosink nog wel keren, maar in de rebound was de van SDZ uit Amsterdam overgekomen Lancine Bamba doeltreffend. Na deze enorme domper herstelde HZVV zich snel en schiep een overwicht. Er waren mogelijkheden voor Jan Hup en Sander Dzemidzic, maar de precisie ontbrak nog. Na een kwartier was de gelijkmaker dan ook een logisch gevolg van de verhoudingen in het veld. Kelly Joao glipte langs zijn directe tegenstander en werd neergelegd. Arbiter Lodeweegs legde het leer net buiten het strafschopgebied. De vrije bal van Jan Hup kopte Sander Dzemidzic prima binnen. Even later was het duo weer dreigend. Na een voorzet van Jan Hup kopte Sander Dzemidzic weer in, maar deze keer werkte de defensie de bal weg. HZVV leek door te drukken, maar een schot van Dzemidzic werd gepareerd door doelman Sil Fiddani, die ook overkwam van SDZ. Na twee hachelijke momenten voor het doel van Rosink, die beide keren goed redding bracht, verloor HZVV de grip op de tegenstander. HZVV gaf teveel ruimte weg, waardoor de thuisclub te gemakkelijk kon combineren. De gasten leden te veel balverlies en moesten enkele kansen toelaten, maar WV HEDW profiteerde niet. Na een moeilijke fase was HZVV vlak voor rust wel dichtbij de 1-2. Na een voorzet van rechts kopte Pim de Jonge in, maar precies in de richting van doelman Fiddani. In blessuretijd kregen beide ploegen nog een kans, maar de rust ging in met een 1-1 stand.

Na rust begon de thuisclub beter en was al snel dichtbij de voorsprong. Na een corner verdween een kopbal naast. HZVV was te snel de bal kwijt, waardoor het nauwelijks kansen kon creëren. Na zeventig minuten herpakte HZVV zich enigszins en had meer balbezit. De thuisclub wachtte HZVV op eigen helft op en probeerde door middel van lange ballen de voorwaartsen te bereiken. Invaller Harry Bakker was een kwartier voor tijd kansrijk, maar zijn inzet werd geblokt. In deze fase leek de niet hoogstaande wedstrijd in 1-1 te gaan eindigen. HZVV viel wel aan, maar de eindpass ontbrak te vaak. Een van de weinige counters van de thuisploeg in de slotfase werd HZVV alsnog fataal. Invaller Roy van Essen kon te gemakkelijk de bal aannemen en voorzetten. Zijn voorzet volleerde de van Olympia Haarlem overgekomen Janyro Purperhart knap langs Rodney Rosink. Daarna trok WV HEDW zich ver terug en HZVV viel aan, maar vond geen gaatje in het overvolle strafschopgebied. Het kwam niet verder dan een afstandsschot van Lorenzo Valente dat hoog over vloog.

HZVV-trainer Rick Mulder noemde de nederlaag een onnodige valse start van de competitie. ,,Het is ook een repeterend gebeuren. Ik had gehoopt dat we dit seizoen deze stap konden zetten. Wedstrijden die we horen en moeten winnen ook daadwerkelijk in winst omzetten. De 1-0 achterstand na 40 seconden was een grote domper. Toch weten de mannen daarna gewoon goed spel op de mat te leggen en maken we terecht de 1-1. Na een gevaarlijke corner van WV HEDW zijn we het helemaal kwijt en komen uiteindelijk niet meer in ons spel. In een korte fase in de tweede helft heb ik het gevoel dat we ons herpakken, maar ook hier is het verval daarna groot. Zij maken een wereldgoal en wij kunnen niet meer gelijk maken. Wat meer discipline in de uitvoering van taken en afspraken had ons veel verder kunnen brengen.”

WV HEDW-HZVV 2-1 (1-1)
1. Lancine Mamba 1-0, 15. Sander Dzemidzic 1-1, 79. Janyro Purperhart 2-1.
Scheidsrechter: Lodeweegs.
Geel: Lammers, de Jong, Fiddani (WV HEDW). Valente (HZVV).
HZVV: Rosink; Ballast, Manusiwa, Zomer, Wijma (85. Mulder); Valente, ten Brinke, Hup, de Jonge (66. Bakker); Dzemidzic, Joao.