HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV loopt in het mes van counterend Berkum

Zwolle – HZVV is tegen het zeer defensieve Berkum in het mes gelopen. De ploeg van trainer Rick Mulder had meer balbezit en had het betere van het spel. Na de vroege achterstand joeg HZVV op de gelijkmaker, maar ondanks enkele goede kansen kwam die er niet. Een fout van doelman Rodney Rosink betekende zelfs de 2-0 en bleef HZVV met een fikse kater achter.

,,We hebben twee punten laten liggen en misschien wel drie,” concludeert HZVV-trainer Rick Mulder. ,,In de eerste helft hebben we meer balbezit en speelt Berkum hoofdzakelijk op de counter. Berkum komt op 1-0 en opnieuw moeten wij een achterstand goed maken. Dat gebeurt ons te vaak. Na rust spelen we een prima wedstrijd tegen een stug Berkum. We creëren vier opgelegde kansen, maar geen enkele gaat er in. Dat is waar we elke wedstrijd tegenaan lopen. De mannen hebben geknokt en gestreden en aan de bal ook goed gevoetbald. Ik vind dat we op een plek staan wat ons geen recht aan doet, maar in het voetbal gaat het erom dat je goals maakt en dat gaat ons moeizaam af. Dan sta je dus nu op de plek waar we staan.” Arbiter Van der Vaart keurde de shirts van HZVV af, waardoor de gasten in het reserveshirt van Berkum speelden. HZVV kwam te vroeg op achterstand, waardoor het de hele wedstrijd in de achtervolging moest, terwijl Berkum voornamelijk verdedigde. Na acht minuten passeerde Bas van Wijnen doelman Rodney Rosink. Berkum wachtte af en liet HZVV het spel maken. In het overvolle strafschopgebied kwam HZVV tot enkele mogelijkheden via Noah ten Brinke en Kelly Joao, maar de inzetten waren te krachteloos. Jan Hup had pech dat een vrije bal niet in de kruising verdween, want doelman Veurink ranselde het leer uit de bovenhoek. Na rust viel HZVV aan en gokte Berkum op de counter. HZVV kreeg goede kansen via Sander Dzemidzic en Harry Bakker, maar de bal wilde er niet in. Vlak voor tijd liet doelman Rodney Rosink een voorzet los, waardoor Chris van der Meulen de bal in het lege doel kon schuiven. Daarna redde Rosink goed op twee inzetten, waardoor het bij een voor HZVV zeer teleurstellende en onverdiende 2-0 nederlaag bleef.

Berkum-HZVV 2-0 (1-0)
8. Bas van Wijnen 1-0, 86. Chris van der Meulen 2-0. Scheidsrechter: Van der Vaart. Geel: Zomer, Dzemidzic, Mulder (HZVV), Nijboer, van Wijnen (Berkum). Toeschouwers: 200.
HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Manusiwa, Mulder (46. Wijma); Hup, Valente (84. Van Dalen), ten Brinke; Dzemidzic, Joao, Bakker.