HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV lijdt onnodige nederlaag bij Volendam

RKAV Volendam

Volendam – HZVV heeft in haar tweede competitiewedstrijd de eerste nederlaag geleden. Tegen Volendam leed de ploeg van trainer Rick Mulder een onnodige 2-0 nederlaag. In de eerste helft ging de strijd gelijk op, maar vlak na rust kwam Volendam op 1-0. Daarna viel HZVV aan en gokte de thuisclub op de counter. De gasten waren een paar keer dichtbij de verdiende gelijkmaker, maar in de slotfase sloeg Volendam nog eens toe.

HZVV startte gehavend aan de verste uitwedstrijd van het seizoen, want Walter Dias N’zasi was ziek en Yannick Manusiwa haakte tijdens de warming up met een blessure af. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De balans tussen de verdediging en de aanval was bij de thuisclub iets beter. De wedstrijd golfde op en neer met kansen voor beide ploegen. Aan het eind van het eerste bedrijf werd Volendam iets dreigender, maar bij rust stond het 0-0. De tweede helft gaf aanvankelijk hetzelfde beeld te zien, maar HZVV hielp Volendam al vlot aan de voorsprong. Door een fout in de opbouw met balverlies, profiteerde Volendam bekwaam en Joey Tol passeerde doelman Rosink. De thuisclub trok zich terug en HZVV joeg op de gelijkmaker. HZVV kreeg een paar goede kansen via Sander Dzemidzic en Jermain Baicadila. Noah ten Brinke zette Sander Dzemidzic vrij voor keeper Heuvel, maar hij schoot tegen de doelman op. Even later schoot Dzemidzic opnieuw in, de bal stuiterde terug, waarna Jermain Baicadila de paal raakte. Ook Volendam kreeg via snelle uitbraken enkele kansen, maar vlak voor tijd viel de beslissing. Na een counter scoorde Azedinne Sout de 2-0 en daarmee was de eerste nederrlaag voor HZVV een feit. Achteraf heerste bij HZVV dat de ploeg een volkomen onnodige nederlaag had geleden. HZVV-trainer Rick Mulder was dan ook zeer ontevreden over de wedstrijd en vond dat HZVV meer verdiend had. ,,Ik vind de uitslag onterecht. Een gelijkspel had meer recht gedaan aan de wedstrijd. Ik vind wel dat we op dit moment beneden ons niveau spelen. Niet iedereen is zich er van bewust dat je meer moet brengen om een resultaat te halen.”

Man van de wedstrijd: Jan Hup

Volendam-HZVV 2-0 (0-0)
54. Tol 1-0, 83. Sout 2-0. Scheidsrechter: Elissen. Geel HZVV: Wijma, Zomer en Riksman.
HZVV: Rosink; Zomer, Wijma, Riksman, Lambers (79. Ballast); Hup, Valente, ten Brinke; Joao (72. Tinholt), Dzemidzic, Baicadila (68. Van Dalen).