HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV lijdt frustrerende nederlaag bij WHC

Wezep – Meer balbezit hebben, de meeste kansen krijgen, verdedigend niets weggeven, maar toch verliet HZVV Wezep met een teleurstellende en frustrerende 1-0 nederlaag. Het enige schot op het doel van HZVV was vanaf elf meter na een discutabele strafschop. De gasten kregen zelf een handvol kansen, maar de koelbloedigheid voorin was nog niet optimaal.

Het zit HZVV beslist niet mee in de voorbereiding op een nieuw seizoen. Onderzoek heeft uitgewezen dat Jesse van Dalen inderdaad een kruisband heeft gescheurd, waardoor hij vermoedelijk dit seizoen niet meer in actie kan komen. Daarnaast kampt HZVV met blessures  van Jens van Rooijen en Tom Simons en is Tim Riksman door darmproblemen ook nog niet inzetbaar. De oefencampagne verloopt mede daardoor stroef met drie nederlagen en een gelijkspel. Ook in het treffen met top eersteklasser WHC liet HZVV zien nog niet in topvorm te verkeren. Daarvoor ging er nog teveel mis in de passing en de afstemming onderling. HZVV-trainer Bram Freie noemde het een onnodige en onterechte nederlaag in een gelijkwaardige wedstrijd. ,,Zij kregen helaas een makkelijk gegeven strafschop,” vond hij. ,,Dat was ook hun enige schot op/richting ons doel. Verdedigend hadden we de zaken goed voor elkaar. Zelf hebben we ook weinig kansen kunnen creëren, al kregen wij wel enkele mogelijkheden, waar er 1 of 2 van in hadden gemoeten. Aan de bal moet het allemaal nog wel een stuk beter, dus daar gaan we de komende weken mee verder. We worden steeds fitter en worden langzaam ook weer wat completer. Hopelijk sluiten Tim Riksman en Jens van Royen (enkel) ook snel weer aan. Ik denk dat het een wedstrijd was met veel strijd en inzet. Maar voetballend was het niet hoogstaand van beide kanten. Had ook te maken met het feit dat beide ploegen elkaar onder druk probeerden te zetten.”

De eerste helft verliep rommelig, waarbij HZVV vier kansen op een treffer kreeg. Al na zes minuten was Levi Mugabe kansrijk, maar zijn schot was te krachteloos voor doelman Leon ter Wielen. Later leverde een combinatie tussen Tim Mulder en Jan Hup een kans op voor Sander Dzemidzic, maar hij schoot in het zijnet. Een kwartier lang waren er geen kansen voor beide partijen, die moeite hadden de bal in de ploeg te houden. Na een half uur meldde HZVV zich weer voor het doel van WHC. Tim Mulder kopte de bal voor de voeten van Lorenzo Valente, maar in plaats van direct te schieten, wilde hij kappen en dat lukte niet. Kort daarna kreeg Sander Dzemidzic de beste kans van de wedstrijd. Via Tim Mulder had hij vanaf tien meter de hoek voor het uitkiezen, maar hij knalde jammerlijk over. Vlak voor rust kreeg Levi Mugabe nog een mogelijkheid, maar ook hij kreeg de bal niet langs Ter Wielen. WHC stelde daar aanvallend weinig tegenover. De thuisclub kreeg geen enkele kans en loste zelfs geen schot tussen de palen van het HZVV-doel. Na de rust kwamen de nieuwelingen Gabriël Fernando en Yoran Popovic voor Lorenzo Valente en Luc Timmerman in de ploeg. Vlak na rust had de nieuwe spits Yoran Popovic zijn eerste treffer in het nieuwe seizoen op zijn schoen, maar hij schoot over. De tweede helft speelde zich voornamelijk op de helft van WHC af, dat tegenhield en gokte op de counter. De enige keer dat WHC na rust bij 0-0 in het strafschopgebied van HZVV kwam, kreeg WHC een discutabele strafschop. Na een onschuldig duel tussen Levi Mugabe en Belan Zend, waarbij Zend slim neer ging, legde arbiter Fledderus de bal op de stip. Sargon Gouriye passeerde Rosink vanaf elf meter. Het werd hier en daar wat onvriendelijk, waarbij enkele keren geel werd gegeven en Jochem Oude Booijink van WHC zelfs rood kreeg. In de slotfase joeg HZVV op de verdiende gelijkmaker, maar schoten van Alex Zomer, Guus Sijtsma, Gabriël Fernando waren allemaal een prooi voor doelman Ter Wielen.

WHC-HZVV 1-0 (0-0)
66. Sargon Gouriye 1-0 (strafschop).
Scheidsrechter: Fledderus.
Geel: Hup, Zomer (HZVV), van ’t Ende, Vierhuizen (WHC).
Rood: Oude Booijink (WHC).
HZVV: Rosink; Wijma, Zomer, Ballast (67. De Jonge), Timmerman (46. Fernando); Hup, Sijtsma, Valente (46. Popovic); Mulder (73. vd Sleen), Mugabe (73. Simons), Dzemidzic.