HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV laat winst liggen bij Berkum

‘We hebben twee punten verloren’

Zwolle – Bij HZVV overheerste na afloop van het duel bij Berkum het gevoel dat de ploeg twee punten verloren had na het 0-0 gelijke spel. In de eerste helft was Berkum meer aan de bal, maar kreeg HZVV de beste kansen. Na rust werd Berkum nauwelijks meer gevaarlijk en verzuimde HZVV enkele goede kansen te benutten. Berkum-doelman Jasper de Visser werd de grote held van de Zwollenaren.
HZVV miste de geschorste Alex Zomer en de geblesseerde Noah ten Brinke. Justin Lambers en Daan Wijma waren hersteld van een blessure en ook Tim Riksman kreeg na een langdurige blessure weer speeltijd. Berkum verscheen eveneens gehavend aan de start. Voor rust had HZVV moeite in het spel te komen, want Berkum had een licht overwicht. Dat resulteerde voor de thee in slechts een grote kans via ex-Staphorst spits Martijn Brakke, die Rodney Rosink prima pareerde. Het slordig spelende HZVV kwam in het laatste kwartier iets beter in de wedstrijd en kreeg via Kelly Joao en Sander Dzemidzic twee opgelegde kansen, maar die gingen er niet in. Na rust had HZVV meer grip op Berkum, dat goed van het doel werd afgehouden door de gasten, die enkele goede kansen kregen om de verdiende winst te grijpen. Kelly Joao verscheen opnieuw vrij voor doelman De Visser, maar hij lepelde het leer over. Jan Hup had ronduit pech dat een fraai genomen vrije bal tegen de paal ketste. De thuisclub kreeg na rust slechts een goede kans via invaller Boy Boelgerditi, maar hij schoot naast. De grootste kans voor HZVV was voor Walter Dias N’zasi die na een losgelaten bal door De Visser bijna vanaf de doellijn alsnog tegen de keeper schoot. Daarna waren er kansen voor Jorn Ballast en invaller Guus Sijtsma, maar doelman De Visser behoedde zijn ploeg voor een achterstand. Na de 2-2 dinsdag bij DETO haalde de ploeg van Rick Mulder opnieuw een punt en dat geeft moed na drie thuisnederlagen op rij. ,,In de eerste helft had Berkum meer de bal en hadden we het soms wat lastig op het middenveld,” zegt Rick Mulder. ,,Het resulteerde in een grote kans voor Berkum. Wij hadden zelf ook twee kansen om te scoren. In de rust hebben we het wat anders neergezet. De stijgende lijn was er al de afgelopen weken, maar nu voetbalden we niet alleen mee. We waren ook dominant. We kregen vier of vijf hele grote kansen, maar die gingen er niet in. We hebben dan ook twee punten verloren. Natuurlijk ben ik als trainer wel content met de lijn die we de afgelopen weken hebben ingezet.”

Berkum-HZVV 0-0

Scheidsrechter: Brinkman. Geel: Tinholt, Dzemidzic (HZVV), Van Winen, Dam (Berkum). Toeschouwers: 150.
HZVV: Rosink; Manusiwa, Lambers (76. Sijtsma), Wijma, Ballast; Valente, van Dalen (65. Riksman), Hup, Dzemidzic; Dias N’zasi (84. Tinholt), Joao.

Man van de wedstrijd: Daan Wijma