HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV laat Volendam ontsnappen

RKAV Volendam

‘We kunnen mee met topploegen uit de Hoofdklasse’

Hoogeveen – Vooraf had HZVV voor een punt getekend tegen titelkandidaat Volendam, maar na de 0-0 overheerste bij HZVV het gevoel dat er meer in gezeten had. Volendam speelde wat gemakkelijker, maar HZVV kreeg de meeste en betere kansen. De ploeg van trainer Rick Mulder trekt daarmee de goede serie door en is al zeven duels achter elkaar ongeslagen.

Gemengde gevoelens hadden na het gelijke spel tegen Volendam bij HZVV de overhand. Op zich was een gelijkspel een goede prestatie, waar men tevreden over kon zijn. Na afloop bestond er toch enige teleurstelling over het feit dat HZVV een handvol opgelegde kansen had laten liggen, terwijl Volendam slechts twee goede kansen onbenut liet. Ook HZVV-trainer Rick Mulder had dit gevoel. ,,We hadden de wedstrijd kunnen, misschien wel, moeten winnen,” zegt hij. ,,We hebben vier opgelegde kansen laten liggen. Volendam was meer aan de bal, maar de mannen hebben veel arbeid verricht om zelf weinig kansen weg te geven. We hebben laten zien dat we mee kunnen met een van de beste teams in de competitie. Dit was geen momentopname. We kunnen als team een goed niveau halen, maar het is ook een terugkerend verhaal dat er gescoord moet worden en kunnen we het ons veel gemakkelijker maken. Dat kunnen we ons verwijten. Aan de andere kant zijn we ook met een prima serie bezig.”

HZVV, dat alleen Yannick Manusiwa miste wegens een blessure, begon de wedstrijd zonder ontzag voor de ploeg van ex-prof Johan Steur. In de eerste twintig minuten kreeg HZVV drie goede kansen op een voorsprong. In de eerste minuut zette Kelly Joao voor en kwam Walter Dias N’zasi een teenlengte tekort. Even later schoot Kelly Joao oog in oog met doelman Rick Heuvel tegen de keeper op. De derde kans in de beginfase was opnieuw voor Kelly Joao, die twee verdedigers passeerde, maar vlak voor Heuvel ten val kwam, maar arbiter Wiersma zag er geen strafschop in. Daarna kopte Alex Zomer na een corner van Jan Hup net naast. Van Volendam was op dat moment nog weinig vernomen. Na de eerste kans via Iwan Tol, die naast schoot, werd Volendam dreigender en schiep een overwicht. HZVV moest terug en gokte op de counter, maar was in die fase iets te slordig aan de bal. De thuisclub gaf één opgelegde kans voor de gasten weg. Joey Tol schoot in kansrijke positie maar net naast. Sander Dzemidzic had zijn ploeg vlak na rust een mooie steun in de rug kunnen geven. Vrij voor Heuvel miste hij een opgelegde kans. Daarna was Volendam meer aan de bal, maar de defensie van HZVV gaf niets weg. Zelf probeerde het via uitvallen gevaarlijk te worden, maar de passes waren te vaak onnauwkeurig. Ook konden de spitsen de bal te weinig vasthouden, waardoor de druk op het doel van Rosink aanhield. Twintig minuten voor tijd kreeg HZVV drie kansjes via Jesse van Dalen, Kelly Joao en een kopbal van Noah ten Brinke, maar de afronding was opnieuw een probleem. Kort daarna kreeg Volendam haar enige opgelegde kans na rust via Jens Kras, die vrij voor Rosink naast kopte. Terwijl Volendam in de slotfase sterk aandrong had Kelly Joao toch zijn ploeg aan een zege kunnen helpen. Hij verscheen vrij voor doelman Heuvel, maar schoot op een door een hagelbui wit geworden veld, jammerlijk over.

HZVV-Volendam 0-0
Scheidsrechter: Wiersma.
Geel: Valente (HZVV).
Toeschouwers: 150.
HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Lambers, Wijma; Valente, ten Brinke, Hup; Dzemidzic, Dias N’zasi (62. Van Dalen), Joao.

Man van de wedstrijd: Alex Zomer