HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV krijgt opnieuw te weinig

Bunschoten – Voor HZVV-trainer Rick Mulder was het bijna om moedeloos van te worden.
In de uitwedstrijd tegen koploper Eemdijk was HZVV over de hele wedstrijd de betere ploeg, maar de Hoogeveners verloren toch uiteindelijk met 2-1. Door de onverdiende nederlaag zakt HZVV naar de laatste plaats in de vierde divisie B.

HZVV begon de wedstrijd uitstekend. Toch keken de Hoogeveners na twintig minuten tegen een 2-0 achterstand aan.  Dat was volledig tegen alle verhoudingen in, maar het gebeurde wel. Al na drie minuten bediende Argjend Selimi, Yannick Bouw, die HZVV-doelman Rodney Rosink passeerde. ,,Die treffer viel na een persoonlijke fout van ons,” verklaart HZVV-trainer Rick Mulder. Na 23 minuten was de tweede kans voor Eemdijk ook raak. Franslyn Nsingi schoot met rechts het leer langs Rosink. ,,Zij krijgen twee kansen en maken twee goals,” zegt HZVV-trainer Rick Mulder. Toch kwam zijn ploeg in de eerste helft nog een aantal keer goed weg, maar keeper Rodney Rosink hield de ploeg in de wedstrijd.

Na rust was HZVV heer en meester en joeg op de verdiende gelijkmaker. Een kwartier voor tijd bracht HZVV de spanning terug in de wedstrijd. Eemdijk-speler Jordie Huijgen werkte de bal in eigen doel. In de slotfase kreeg aanvoerder Alex Zomer nog een kans op de gelijkmaker, maar zijn mogelijkheid ging er niet in. Hierdoor verliet HZVV zwaar teleurgesteld het veld met lege handen. ,,Weer ongelooflijk wat er is gebeurd,” zegt Rick Mulder. ,,We zijn de betere ploeg en hebben opnieuw recht op meer. De tegenstander geeft opnieuw aan dat ze goed wegkomen. Een persoonlijke fout gaat aan de eerste goal vooraf. Terwijl Eemdijk nog niet bij onze goal was geweest. De tweede goal valt uit de tweede kans die ze krijgen. Daarna is het gelijkwaardig. In de tweede helft maken wij de dienst uit met mogelijkheden op een goal. Die valt uit een corner, eigen doelpunt. Daarna alles op alles gespeeld met een goede mogelijkheid voor Alex Zomer op 2-2. De mannen hebben opnieuw er alles aan gedaan. Geen enkel verwijt naar het team. Ik ben zelf trots op hoe ze met tegenslagen omgaan en elke week toch weer samen het beste eruit willen halen. Het voetbal is prima tot goed, nu de goals nog.”

De komende drie wedstrijden worden cruciaal voor HZVV, want ze treffen dan tegenstanders die ook onderin de vierde divisie staan. Volgende week ontvangen ze Barneveld en na de winterstop zijn d’Olde Veste en Flevo Boys de eerste tegenstanders.
Eemdijk-HZVV 2-1 (2-0)
3. Yannick Bouw 1-0, 23. Franslyn Nsingl 2-0, 78. Jordie Huijgen (e.d.) 2-1. Scheidsrechter: Oosting. Geel: Riksman, Hoogeveen (HZVV), Bouw, Beukers (Eemdijk).
HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Manusiwa (76. Hoogeveen), Mulder (76. Lambers); Hup (46. De Jonge), Valente, ten Brinke, Ballast; Bakker (61. Joao), Dzemidzic.