HZVV meer dan voetbal alleen

HZVV krijgt les in effectiviteit

HZVV heeft onverwacht een forse 1-5 nederlaag geleden tegen middenmoter SVBO. De countertactiek van de gasten was HZVV te machtig dat verdedigend nogal wat steken liet vallen. De thuisclub kwam wel vroeg op voorsprong, maar daarna boog het fysiek spelende SVBO de achterstand om in een verrassende royale voorsprong. SVBO is daardoor een ‘angstgegner’ geworden, want HZVV verloor zes punten aan de Barger Oostervelders.

Het begon allemaal nog zo goed voor de koploper, dat geluk had dat de achtervolgers niet optimaal profiteerden. Na drie minuten nam HZVV al de leiding na een treffer van Guus Sijtsma. Na een voorzet van Jens van Rooijen werkte Joris Vredeveld niet goed weg, zodat Sijtsma de uitblinkende doelman Lennon Ebeltjes passeerde. “We begonnen uitstekend aan de wedstrijd”, kijkt HZVV-trainer Bram Freie terug. “De snelle 1-0 moet je vleugels geven, maar dat was niet het geval. Na een kwartiertje leek het wel of we gas terug namen.” De kans voor Quentin Brands was een waarschuwing voor de thuisclub, dat geen gat vond in de hechte defensie. Vijf minuten later liet arbiter Alberts een overtreding op Jens van Rooijen gaan, waarna Reinier de Boer doelman Rosink passeerde. HZVV zette daarna even aan, maar na een half uur kwam SVBO via opnieuw een counter op 1-2 en ook daar zat een luchtje aan. “Deze doelpunten hadden niet goedgekeurd mogen worden. Bij de 1-1 ging een overduidelijke overtreding op Jens van Rooijen aan vooraf en de 1-2 was buitenspel. De eerste twee kansen voor SVBO gingen er in en dan moet je als team opstaan. Wij lieten echter tot de rust niets meer zien en we mochten zelfs nog blij zijn dat het geen 1-3 werd.” Ronald Gerdes verscheen vrij voor Rosink, maar koos voor zelf naast te schieten, terwijl Reinier de Boer er veel beter voor stond.

Tweede helft
Na rust startte HZVV sterk en kreeg het kansen via Tim Mulder, Alex Zomer en Yoran Popovic, maar Ebeltjes hield zijn ploeg op de been. “De 2-2 hing in de lucht en dan mist Jorn Ballast de bal en kunnen zij eruit komen. Jorn glijdt uit en in de kluts gaat de bal binnen.” De fortuinlijke treffer via Rosink kwam op naam van Quentin Brands en de wedstrijd leek beslist. HZVV viel wanhopig aan, maar de defensie van SVBO gaf geen krimp. De gasten stonden soms met elf man in het eigen strafschopgebied en HZVV vond de ruimte niet. De tweede aanval na rust van SVBO leverde de 1-4 op via en kopbal van Rob Deiman en SVBO beleefde een middag waarop alles lukte. “Wat wij daarna op de mat leggen is heel slecht”, zegt Freie. “De koppies gaan hangen en dat mag niet gebeuren als je weet waar we voor spelen.” De dramatische middag voor HZVV was nog niet over, want Jordy Egberts tikte de bal via de teen via de paal ook nog binnen. Het zat SVBO aan alle kanten mee, terwijl HZVV niet bij machte was iets af te dwingen. “Het lijkt me duidelijk dat we de komende drie weken anders voor de dag moeten komen, maar daar is iedereen wel van doordrongen, daar ben ik van overtuigd. Als je tien keer op rij niet verliest, dat kan een keer gebeuren, maar de manier waarop, kan niet.”

HZVV-SVBO 1-5 (1-2)
3. Guus Sijtsma 1-0, 22. Reinier de Boer 1-1, 29. Reinier de Boer 1-2, 50. Brands 1-3, 59. Rob Deiman 1-4, 85. Jordy Egberts 1-5.
Scheidsrechter: Alberts.
Geel: Valente, Riksman (HZVV) Gerdes (SVBO).
HZVV: Rosink; Riksman, Zomer, Ballast, Fernando (75. De Jonge); Valente, Sijtsma (62. Simons), Dzemidzic; Popovic, Van Rooijen, Mulder.

Terug